Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι εκλέχτηκαν στην Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ- Τα ποσοστά και οι έδρες των παρατάξεων


Ο Σπύρος Παπασπύρος, επανεκλέχτηκε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μετά τη συγκρότηση της 17μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, με βάση τους συσχετισμούς που προέκυψαν από το 34ο συνέδριό της. Δείτε ποιοι εκλέχτηκαν, τα αποτελέσματα των παρατάξεων σε ψήφους και έδρες και την ανακοίνωση συμμετοχής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικότερα την 17μελή Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος : Σπύρος Παπασπύρος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Ηλίας Βρεττάκος
Αντιπρόεδρος : Κώστας Τσικρικάς                     
Γενικός Γραμματέας : Ηλίας Ηλιόπουλος
Αν. Γεν. Γραμματέας : Δημήτρης Κίτσιος
Ταμίας : Κων/νος Μπόϊκος
Οργανωτικός Γραμματέας : Οδυσσέας Ντριβαλάς
Μέλη : Αντώνης Αντωνάκος, Αρβανιτίδης Αλέξανδρος, Πανουτσάκου Βέτα, Καραγιάννη Κωνσταντίνα, Δέσποινα Σπανού, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης,  Δημήτρης Μπράτης, Κώστας Μπέσης.

Αποτελέσματα 34ου Συνεδρίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

-ΠΑΣΚΕ : 376 ΨΉΦΟΙ, 38  ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.
-ΔΑΚΕ :    236 ΨΗΦΟΙ, 24 ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.
-ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ. 96 ΨΗΦΟΙ, 10 ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.
-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:  84 ΨΗΦΟΙ, 9 ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.
-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ : 43 ΨΗΦΟΙ,           4 ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.
-ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : 3 ΨΗΦΟΙ, 0 ΕΔΡΕΣ Γ.Σ.

Με ανακοίνωσή της η νέα Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, «να κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της στάσης εργασίας της 22ης Δεκεμβρίου 2010, από 12.00 μέχρι λήξη ωραρίου και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, καταγγέλλοντας και απορρίπτοντας τον Προϋπολογισμό του 2011, την πολιτική λιτότητας και φτώχειας με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση
Σε ανακοίνωσή της για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ η παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» τονίζει μεταξύ άλλων για την απόφασή της συμμετοχής στο όργανο:
«Στα πλαίσια της βασικής μας θέσης για τη συγκρότηση των Προεδρείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αντιπροσωπευτική βάση, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στο νέο Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου και μέσα από αυτές τις θέσεις να συμβάλουμε στην αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η συμμετοχή μας στο αντιπροσωπευτικό Προεδρείο δεν σημαίνει προγραμματική συμφωνία με τις άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό αλλά πρόσθετη ανάληψη ευθύνης για μια πιο αποτελεσματική λειτουργία και αγωνιστική πορεία της ΑΔΕΔΥ και του συνδικαλιστικού κινήματος
».


http://www.eklogika.gr