Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Έδειξε χαρακτήρα ο Αστέρας

Το προχθεσινό ματς του 7ου ομίλου , στο περιφερειακό πρωτάθλημα , μεταξύ του γηπεδούχου Αστέρα Μαγούλας και της Θήβας πέρα του χαρακτήρα του ντέρμπι είχε και αυτόν του crash test μεταξύ των δύο ομάδων. Ειδικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν να αποδείξουν ενάντια στο μεγάλο τους αντίπαλο πως η πορεία που είχαν διαγράψει μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Και τα κατάφεραν.
Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Θήβας, αύξησαν τη διαφορά τους από τους Βοιωτούς στους τέσσερις πόντους και έσβησαν έτσι τα «στραβοπατήματα» με τη Δάφνη Ερυθρών και τα Λουκίσια.
Πάντως το γεγονός ότι ο Αστέρας Μαγούλας κατέχει την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα μόνο ως έκπληξη δεν μπορεί να εκληφθεί από τους παρατηρητές του 7ου ομίλου. Πέρυσι η ομάδα της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας στην 3η θέση.
Ωστόσο αυτό που αναμφίβολα εντυπωσιάζει είναι ότι την περίοδο 2009-10 οι «κυανόλευκοι» τελείωσαν τη χρονιά μετρώντας 11 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στην έδρα τους, η οποία παραμένει αλώβητη και φέτος. Το μέχρι τώρα 8 στα 8 μιλά από μόνο του για το «κάστρο» του Αστέρα Μαγούλας, ο οποίος γνώρισε την τελευταία του ήττα στο γήπεδό του την 21η αγωνιστική της σεζόν 2008-09 της Δ’ Εθνικής. Έκτοτε (και σε επίπεδο πρωταθλήματος) μετρά 29 αγώνες αήττητος στο σπίτι του, έχοντας κατακτήσει τις 23 εξ αυτών το τρίποντο!.
Μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα είναι δεδομένο πως ο Αστέρας έχει αποκτήσει ένα αβαντάζ έναντι της Θήβας. Οι τέσσερις βαθμοί διαφοράς, όμως, από την Θήβα αλλά και των τριών από τη δεύτερη (και έχουσα έναν αγώνα λιγότερο) Ένωση Μιδέας σίγουρα δεν προσφέρουν ασφάλεια. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να δούμε τις τρεις αυτές ομάδες να «μάχονται» μέχρι το τέλος για τον τίτλο του πρωταθλητή έχοντας όλες τις υπόλοιπες σε μεγάλη απόσταση πίσω τους...