Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στον αέρα το Πατρινό Καρναβάλι - Καταργείται ο οργανισμός λόγω Καλλικράτη

Με 20.000 ευρώ στο ταμείο και καμία σύμβαση ένα μήνα πριν την Τελετή Έναρξης


Τρία χρόνια κυοφορείτο από την απερχόμενη δημοτική αρχή και πάνω που περιμέναμε ότι φέτος θα αναλάμβανε επιτέλους δράση, καταργείται… Ο λόγος για τον Καρναβαλικό Οργανισμό, ο οποίος δεν είχε προβλεφθεί ότι θα έπρεπε να έχει διαφορετική νομική μορφή για να μπορέσει να εξαιρεθεί του Καλλικράτη.
Το γεγονός έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και επιβεβαίωσε πριν λίγο και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας μιλώντας στον ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση  Πατρινό Καρναβάλι (ΚΔΕΠΑΚ) ψηφίστηκε την Άνοιξη του 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα προβλήματα όμως για το Πατρινό Καρναβάλι ένα μόλις μήνα πριν την έναρξή του δεν σταματούν εδώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημιουργίας του Οργανισμού, η ΚΔΕΠΑΚ θα έπρεπε να διέθετε αρχικά κεφάλαιο 500.000 ευρώ, τα οποία είχε την ευθύνη να δώσει η Δημοτική Αρχή μέχρι 31/12/2010.
Το ποσό όμως που διέθεσε στον Οργανισμό είναι μόλις 175.000 ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή η ΚΔΕΠΑΚ είναι ζήτημα εάν έχει στο ταμείο της 20.000 χωρίς να μπορεί να καλύψει ούτε πάγιες ανάγκες της.
Παράλληλα για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού του 2011, που ξεκινά επισήμως στις 17 Ιανουαρίου, δεν έχει εγκριθεί ούτε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΚΔΕΠΑΚ.

http://www.thebest.gr/