Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Στη συσκευασία τροφίμων, το χρώμα μετράει


logo newsletter


foodpackaging.jpg

Στη συσκευασία τροφίμων, το χρώμα μετράει


Αυτό είναι κάτι γνωστό εδώ και χρόνια. Σήμερα όμως νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι πέρα από τις “ασφαλείς” επιλογές του κόκκινου (χρώμα συναγερμού) και του κίτρινου (χρώμα που υπάρχει σε αυτά που πρέπει ή κάποιοι θέλουν να προσέξουμε), που είναι τα χρώματα που τραβούν το μάτι, οι καταναλωτές προτιμούν γενικά τις πιο
σκούρες, σε σχέση με τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις!

Διαβάστε περισσότερα 

sunscreenwoman.jpgΤο SPF άνω του 15 μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μελανώματος


Ακόμη και η χρήση αντηλιακού με μικρό δείκτη προστασίας όπως ο SPF15 μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος, σε γυναίκες με μέτριο κίνδυνο, έδειξε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology.

Διαβάστε περισσότερα 

hypochondriac.jpgΟι υποχόνδριοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια


Μεγαλύτερο κίνδυνο να ...αρρωστήσουν έχουν οι υποχόνδριοι. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 7.000 ατόμων που είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1950 στη Νορβηγία, έδειξε ότι όσοι ανησυχούσαν περισσότερο για την υγεία τους είχαν 73% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα με την καρδιά τους (καρδιαγγειακή νόσο, καρδιακή προσβολή ή στηθάγχη).

Διαβάστε περισσότερα 

pr.gl.ets.jpgΠώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την όραση


Είναι γνωστό ότι η εγκυμοσύνη επιφέρει πολλές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτές επηρεάζουν και την όραση. Οι περισσότερες καταστάσεις είναι ήπιες και παροδικές, και η όραση επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά τη γέννηση του παιδιού. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα προβλήματα που μπορεί να χρειασθούν εντατική ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε περισσότερα 

snooze.jpgΤο χουζούρεμα μας κουράζει περισσότερο!


Πόσες φορές δεν ξυπνάμε το πρωί με τη σκέψη “5 λεπτά ακόμη”; Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι αυτό το πεντάλεπτο θα μπορέσει να μας κάνει να σηκωθούμε από το κρεβάτι με περισσότερη όρεξη και ενέργεια, οι ειδικοί σημειώνουν ωστόσο, ότι το πάτημα της “αναβολής” (snooze) στο ξυπνητήρι, μας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό...

Διαβάστε περισσότερα 

ms.sa.etts.jpgSanofi Genzyme: Παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για την πολλαπλή σκλήρυνση


Στηριζόμενη στα ευρήματα μιας παγκόσμιας έρευνας ασθενών με Yποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης (RMS) και των  φροντιστών τους, η ιστοσελίδα της εκστρατείας ενημέρωσης  «vs.MS» παρέχει πληροφορίες και εργαλεία με στόχο την ορθότερη παροχή φροντίδας.

Διαβάστε περισσότερα 

hp.c.ets.jpgΑξίΖω να ΓνωρίΖω: Πανελλήνια δράση ηπατολογικού ελέγχου με τη μέθοδο ελαστογραφίας


Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας”, σχεδίασε και υλοποιεί τη δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο “Αξίζω να γνωρίζω”, με στόχο τη δωρεάν και συνεχιζόμενη παροχή εξετάσεων ελαστογραφίας του ήπατος σε πολίτες που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα