Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣτΕ: «Αδιανόητο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τα κανάλια»

tsiprasΣάλο έχουν προκαλέσει σε πολιτικούς, νομικούς και δικαστικούς κύκλους οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το νόμο Παππά και το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν δίνει ούτε μία πιθανότητα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες με απόφαση του ΣτΕ.
«Θα έλθει τώρα που έχουμε εισπράξει 246 εκατ. το ΣτΕ και θα κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον; Το θεωρώ αδιανόητο» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εκτίμηση του Πρωθυπουργού αποτελεί θεσμικό ατόπημα καθώς με την δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας προκαταλαμβάνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει εκτίμηση με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτερα που κατέθεσαν τα κανάλια οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.
Για καθεστωτική παρέμβαση του πρωθυπουργού και για δηλώσεις εκτός νομιμότητας και δημοκρατικής λογικής κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την βεβαιότητα που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ότι η ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών θα απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεξοφλεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, κάτι που όπως τονίζει είναι “αδιανόητο” να το πει Έλληνας πρωθυπουργός, και ότι “όλα αυτά τα κάνει γιατί θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση”, κάνοντας λόγο για “κυβέρνηση Μαδούρο”.
Στη δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει:
“Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις προσθέτει μια ακόμη απόδειξη καθεστωτικής παρέμβασης. Το να προεξοφλείς απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι αδιανόητο. Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν νοείται να το πει Έλληνας πρωθυπουργός.
Το ΣτΕ έχει κληθεί να κρίνει ένα αίτημα αντισυνταγματικότητας για το οποίο υπάρχει πρόσφατη νομολογία που ορίζει οτι κατά το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος αρμόδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ΕΣΡ. Όταν υπάρχει τέτοια νομολογία δικαιολογείται κάποιος να πει οτι ενδεχομένως μπορεί να την επαναλάβει.
Συνεπώς αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτα και θα πρέπει να ντρέπεται.
Είναι εκτός νομιμότητας και δημοκρατικής λογικής.
Ο κ. Τσίπρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσβάλει όλους μας λέγοντας πως τα κανάλια δεν πλήρωναν. Αυτά τα πράγματα είναι κωμικά και δεν μπορούν να απευθύνονται σε πολίτες της Ε.Ε με τρόπο πειστικό. Οφείλει να πει ποιός δεν πλήρωνε γιατί σκοπίμως δεν λέει για τους νόμους που επέβαλαν στα κανάλια να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο συχνοτήτων και ειδικό τέλος τηλεόρασης.
Είναι πια ξεκάθαρο οτι όλα αυτά τα κάνει γιατί θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση. Τα κανάλια δεν τα κλείνει η κρίση, τα κλείνει η κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό. Είναι κυβέρνηση Μαδούρο δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς.

Arouraios.gr