Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

81η ΔΕΘ: Συνέντευξη τύπου ή chicken press;

chicken-press-81-deth
Θα έλεγε κανείς πως ζούμε σε μία παραδεισένια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφέρονταν σε ένα Πρωθυπουργό της σοσιαλδημοκρατίας που είχε κάποια ψιλοπροβληματάκια να αντιμετωπίσει, που είχε προσεγγίσει με ευγένεια την πολιτική του Σόιμπλε και όχι σε ένα ακραίο λαϊκιστή που είχε καβαλήσει την εξουσία, για τα ακριβώς αντίθετα από αυτά τα άθλια που τελικά έκανε.

Ντροπή για τη δημοσιογραφία, ήταν η συνέντευξη τύπου της 81ης ΔΕΘ. Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ήταν για να περνά η ώρα και να δίνουν συνέχεια πάσες για να καρφώνει ο παίκτης Τσίπρας τον ανεκδιήγητο Μητσοτάκη.
Σε καμία περίπτωση δεν στριμώχτηκε ο Πρωθυπουργός που έχει χαρακτηριστεί στη ΔΕΘ ως ο απόλυτος ψεύτης. Με την οικονομία να καταρρέει, με το μεταναστευτικό να έχει ρημάξει τα νησιά, δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να του πει «μεγάλε ως πότε αυτή η κοροϊδία»; «αφού είσαι αριστερός γιατί εφαρμόζεις τα πλέον ανάλγητα νεοφιλελεύθερα μέτρα»; «με τον Καλογρίτσα τι σχέση έχει η οικογένειά σου και η κυβέρνηση»; και άλλα πολλά…
Ακόμη και η δημοσιογράφος του Alpha, που κατά παραγγελία του Κοντομηνά διάβασε μία «δύσκολη» ερώτηση, δεν έπεισε αφού ο μεγαλοεπιχειρηματίας δημόσια δήλωσε πως στήριξε τον λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα και από τη στιγμή που δεν πήρε τηλεοπτική άδεια, θα ξεκινούσε τον πόλεμο… Διαπλοκή δηλαδή… Δηλαδή ο Κοντομηνάς πίστεψε ότι ο Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια; Ότι να ‘ναι…
Μας λείπουν οι δημοσιογράφοι πρότυπα, όπως η Πασοκτζού Μαρία Σπυράκη, τότε που στις ΔΕΘ, τα έχωνε στον Κώστα Καραμανλή και έκανε αγώνα για να πέσει η ΝΔ, για να ανταμειφθεί μετά από τον Αντώνη Σαμαρά και να γίνει ευρωβουλευτής στο πολυσυλλεκτικό κόμμα της Σαμαρικής ακροδεξιάς.
ΣΥΡΙΖΑ και μιντιακή διαπλοκή έχουν γίνει ένα. Και ο δήθεν πόλεμος με τους εργολάβους νταβατζήδες έχει γίνει το καλύτερο πάντρεμα. Όνειδος για τη «μαχητική» δημοσιογραφία οι ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό. Σε αυτό συνέτεινε και η τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ να αγκομαχά να πάρει κεφάλι… Η μιντιακή διαπλοκή δεν βλέπει αντίπαλο δέος και υποβάλει εκ νέου τα σέβη της στον Αλέξη Τσίπρα…αυτό ήταν το μήνυμα από την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/