Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο, μεταβαίνει στο νησί ο Τσίπρας

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο, μεταβαίνει στο νησί ο Τσίπρας
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερο 24ωρο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και εκατοντάδες εθελοντές στη Θάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Το ήδη δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή και έχουν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση εστιών που είχα ήδη σβήσει νωρίτερα, οπότε χρειάζεται συστηματική και μεθοδική δουλειά.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Θάσο για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημερώματα του Σαββάτου. 

Στη Θάσο βρίσκεται ήδη  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού στην οποία έγινε μια συνολικής εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι έχει συνολική εικόνα των πυρκαγιών υπογραμμίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Επίσης, σημείωσε,  ότι το νησί της Θάσου έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.