Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Με τέτοιες δημοσκοπήσεις δεν χαίρεσαι, δεν ζητάς εκλογές

mitso-takis.jpg
Αυτοί που αμφισβήτησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, είχαν ως βασική επιχειρηματολογία, τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας, πως ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καταφέρει να νικήσει έναν Αλέξη Τσίπρα, με κλειστές Τράπεζες και με υπογεγραμμένο το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αλήθεια ήταν πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συσπείρωσε τη ΝΔ στο πρωτοφανές 29% (μετά την ολική κατάρρευση του δημοψηφίσματος) και θα κέρδιζε τον Τσίπρα, αν κάποιοι εντός της ΝΔ δεν είχαν επαναπαυτεί στην επανεκλογή της λίστας ή ακόμη χειρότερα δεν είχαν δουλέψει υπέρ της ήττας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με προφανή ιδιοτελή συμφέροντα για την διεκδίκηση της αρχηγίας.

Βέβαια στην πορεία αυτό το επιχείρημα, του μη ικανού Μεϊμαράκη, κατέρρευσε. Ήδη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η ΝΔ με Μεϊμαράκη αρχηγό, είχε περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Παρόλα αυτά κάποιοι επέμεναν σε αλλαγή ηγεσίας και στη διακοπή της πορείας νίκης, βυθίζοντας την κεντροδεξιά παράταξη σε νέο γύρο εσωστρέφειας.
Αποδείχθηκε εκ των υστέρων, πως η νέα Νέα Δημοκρατία, με άλλη ηγεσία και με τα βάρβαρα Μνημονιακά μέτρα σε πλήρη εφαρμογή (περικοπές συντάξεων, ΕΝΦΙΑ, υπερφορολόγηση, ποινικοποίηση επιχειρηματικότητας κ.α.), δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει έστω και δημοσκοπικά, χαρακτηριστικά τέτοια, που να επιτρέπουν τους πανηγυρισμούς ή πολύ περισσότερο να ζητά εκλογές!
Όμως η αλαζονεία έκανε τη νέα ηγεσία της ΝΔ, να συγκρίνει τα πεπραγμένα Μεϊμαράκη με αδιάφορες δημοσκοπήσεις. Δηλαδή συνέκριναν έργα με υποθέσεις εργασίας.
Αλλά και έτσι να είναι, ακόμη και μία «καλή» δημοσκόπηση από το φιλικό ΣΚΑΙ, δεν την κάνεις σημαία και δεν βγαίνεις να πεις ότι πήρες ένα κόμμα στο -7% και το έφτασες στο +10% διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν κονταίνεις τον προηγούμενο Πρόεδρο για να ψηλώσεις εσύ!
Και τώρα που η δημοσκόπηση της Κάπα Research στο Βήμα του «αδερφού» Ψυχάρη, δίνει με χίλια ζόρια προβάδισμα 3,9% στη ΝΔ, τι έχει να πει η ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας;
Τι έχει να πει η ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας για την καταλληλότητα του Μητσοτάκη, που «κερδίζει» με μόλις 2 μονάδες διαφορά, με 29,6%, έναντι 27,4% τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνουμε ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο κανένας με 41,2%!
Τι έχει να πει η ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι οι πολίτες είναι εξίσου δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ; Η δημοσκόπηση αναφέρει: «Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση (76,9% κρίνει το έργο της αρνητικά ή μάλλον αρνητικά), αλλά και από τη ΝΔ (68,6% κρίνει την παρουσία της αρνητική ή μάλλον αρνητική).»
Με λίγα λόγια η νέα Νέα Δημοκρατία έχει ίδια φθορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα Νέα Δημοκρατία με Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα από την εθνική καταστροφή που συντελείται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο, συν-χρεώνεται την καταστροφή. Δεν πείθει, πως είναι δυνατόν, οι Έλληνες να ζήσουν καλύτερες ημέρες με Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Και πώς θα εμπιστευτούν ένα κόμμα που ρίχνει τις ευθύνες τις καταστροφής της χώρας ομοίως στο δικό του παρελθόν(;), όταν δεν αναγνωρίζει την εγκληματική αλλοίωση στοιχείων του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Όταν δεν αναγνωρίζει την εκτίναξη του δημοσίου χρέους από τις σπατάλες και σκάνδαλα του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη;
Έτσι λοιπόν, με πολλή αγάπη, θα συμβουλεύαμε την ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας, να σταματήσει να αγνοεί την ιστορία του κόμματος να αγκαλιάσει πρώτα τους κεντροδεξιούς – που ζητούν πολιτική απονομή δικαιοσύνης- να γίνει περισσότερο λαϊκό κόμμα και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τα ορφανά ρετάλια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που μεγαλούργησαν τα χρόνια του Χρηματιστηρίου και του Λεφτά υπάρχουν.
Ο χώρος του πολιτικού κέντρου δεν κερδίζεται με Θεοχάρη, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκη, Πάγκαλο, Σκυλακάκη, Μάνο και λοιπούς. Αυτοί είναι η επιτομή του Μνημονίου. Η τοξικότητά τους είναι δηλητηριώδης για τη μεγάλη κεντροδεξιά που κάθεται σπίτι της και αγνοεί τα καλέσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κεντροαριστερά της διαπλοκής.
Ο χώρος του πολιτικού κέντρου κερδίζεται με συμμαχίες με την παραγωγική οικονομία και μόνο!
Η συμφωνία αλήθειας που πρέπει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πρώτα με την αυθεντική κεντροδεξιά της παραγωγής, με το μετριοπαθές κοινωνικό κέντρο του μόχθου, που δηλώνουν καθολικά, αδιαφορία σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Διαφορετικά, θα δίνει χώρο και χρόνο στο νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και θα θεριεύει τον λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα που τις 3 μονάδες διαφορά εύκολα τις καταπίνει και παραμένει Πρωθυπουργός.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/