Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Οπλισμένος» Ολυμπιακός... εκτέλεσε τη Βέροια στο Καραϊσκάκη με 6-1 και λίγα ήταν

«Καυτός» Ολυμπιακός, σούπερ ΑΕΚ, πάντα «φλύαρος» ο ΠΑΟΚ
Πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός, που συνέτριψε τη Βέροια με 6-1 (25΄, 61΄, 89΄ Ιντέγε, 27΄ Σεμπά, 41΄ Ελιουνούσι, 49΄ Μιλιβόγεβιτς - 74΄ Καπετάνος) στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, με τα μεταγραφικά αποκτήματά του Μάριν και Ελιουνούσι να έχουν εξαιρετική απόδοση και τον Μπράουν Ιντέγε να επιστρέφει στα γκολ, σκοράροντας τρεις φορές!


Ο Γερμανός άσος, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε και στη θέση του Φορτούνη, αναστάτωσε την αμυντική λειτουργία της μακεδονικής ομάδας με την τεχνική, την ταχύτητα, τη φαντασία και τις πάσες του, ενώ ο Νορβηγός διεθνής προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στη Βέροια με την έκρηξή του, ήταν στις φάσεις, πέτυχε ένα γκολ και είχε μια προσπάθεια που κατέληξε στο δοκάρι.

Η πειραϊκή ομάδα χρειάστηκε το πρώτο εικοσάλεπτο για να βρει τα πατήματά της αλλά και για να διαβάσει το παιχνίδι της Βέροιας, που έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την περιοχή του Λόπεθ. Αν εξαιρεθεί η φάση του 10ου λεπτού, όταν ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Ιντέγε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν ξανά ως το 25΄, όταν και άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Ιντέγε από γύρισμα του Μάριν.

Το γκολ «ξεκλείδωσε» τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο, που με τον Γερμανό σε... τρελά κέφια και τους Ελιουνούσι, Σεμπά, Καμπιάσο να συνδράμουν, άρχισαν να βγάζουν ωραίες φάσεις στο χορτάρι και να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους τους. Στο 27΄ ο Μάριν πιστώθηκε με τη δεύτερη ασίστ στον αγώνα «σερβίροντας» στο κεφάλι του Σεμπά την μπάλα για το 2-0, ενώ στο 29΄ και σε νέα σέντρα του Μάριν η κεφαλιά-ψαράκι του Ελιουνούσι κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός ήταν όμως πιο εύστοχος στο 41΄, όταν σε μπαλιά του Μιλιβόγιεβιτς ο Ιντέγε έκανε την κεφαλιά - πάσα προς τον Ελιουνούσι, ο οποίος πλάσαρε ενώ η μπάλα βρισκόταν ακόμη στον αέρα, για να κάνει κι αυτός εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ανοίγοντας παράλληλα «λογαριασμό» στον Ολυμπιακό με ένα εξαιρετικό γκολ.

Η «βασίλισσα του βορρά» είχε πια παραδώσει «σώμα και πνεύμα», ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο κι έτσι στο 49΄ έγινε το 4-0 με βολίδα του Μιλιβόγεβιτς από το ύψος της περιοχής, κι αφού στην προηγουμένη φάση ο Λόπεθ είχε αποκρούσει εντυπωσιακά τον «κεραυνό» του Σέρβου.
Στο 61΄ οι παίκτες του Μπέντο άλλαξαν την μπάλα ανενόχλητοι, η τελική πάσα είχε αποδέκτη τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός τελείωσε τη φάση για το 5-0, με την ομάδα του να κάνει το πιο παραγωγικό ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα τα τελευταία 16 χρόνια. Το «γκολ της τιμής» για το μακεδονικό συγκρότημα σημείωσε ο Καπετάνος στο 74ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ιντέγε στο 89΄ φτάνοντας στο χατ-τρικ, με τον Αφρικανό επιθετικό να τραυματίζεται στην ίδια φάση και να αποχωρεί. Στα highlights της βραδιάς και η αποθέωση που γνώρισε ο Όσκαρ Καρντόσο όταν αντικατέστησε τον Μάριν στο 70΄, τόσο από τους φίλους του Ολυμπιακού όσο και από τους συμπατριώτες του Παραγουανούς που βρέθηκαν απόψε στο Φάληρο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα (58΄ Ρέτσος), Μάριν (70΄ Καρντόσο), Ελιουνούσι (65΄ Πάρντο), Καμπιάσο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε.
ΒΕΡΟΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):
Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Κάλβο, Καπετάνος, Σισίνιο (77΄ Βίτι), Σαρπόνγκ (46΄ Άρτσε), Μαλόν, Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Χαροντάκης (46΄ Ναβαλόφσκι).