Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Press Release: NATACHA III Framework contract was awarded to Unic2EU Consortium



Αθήνα, 22 Ιουνίου 2016 – Στην Κοινοπραξία Unic2EU, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρίες UniSystems (επικεφαλής), Cegeka Group και OTΕ, ανατέθηκε το Lot 3 (Συμβουλευτικές Υπηρεσίες) της σύμβασης-πλαίσιο NATACHA III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η σύμβαση προβλέπει την παροχή υποστήριξης των υποδομών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και 53 ακόμη Ευρωπαϊκών Οργάνων σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η σύμβαση-πλαίσιο NATACHA III αποτελεί το βασικό κανάλι προμήθειας εξοπλισμού δικτύων, τηλεπικοινωνιών και τηλεδιάσκεψης, καθώς και παροχής συναφών υπηρεσιών με τελικούς αποδέκτες τα εν λόγω Ευρωπαϊκά Όργανα. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 4 χρόνια και η συνολική εκτιμώμενη αξία προβλέπεται να ξεπεράσει τα €34 εκατ.
Ο κ. Νίκος Ψιμόγιαννος, International Business Unit Director της Uni Systems, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 53 ακόμη Οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας ανέθεσαν ένα κρίσιμο έργο για τις λειτουργίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών τους. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία της Εταιρείας και της διεθνούς μας ομάδας που θα προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στην ήδη ισχυρή θέση της Uni Systems μεταξύ των κορυφαίων παρόχων ΤΠΕ στην εν λόγω αγορά. Ο διεθνής προσανατολισμός, αλλά πολύ περισσότερο η εμπεριστατωμένη τεχνογνωσία και οι μέχρι τώρα επιτυχίες μας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εγγυώνται την παροχή άρτιων συμβουλευτικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, την ενίσχυση της τεχνολογικής καινοτομίας και την άρτια συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.»
Σύμφωνα με τον κ. Jean-Yves Denis, Business Unit Manager EU Institutions του Ομίλου Cegeka: «Μέσω της ευκαιρίας που μας δίνεται για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν στην υποδομή Πληροφορικής σε 22 χώρες, θεωρούμε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία του Ομίλου Cegeka στην Ευρώπη, συνεισφέροντας στη στρατηγική μας ανάπτυξη και στο στόχο μας να εξελιχθούμε σε ένα Ευρωπαϊκό παράγοντα της Πληροφορικής.»
Ο Executive Director Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε: «Ο όμιλος ΟΤΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να υλοποιεί σύνθετα έργα και εξειδικευμένες λύσεις ICT που συνδυάζουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και Πληροφορική. Σε αυτή τη συνεργασία συνεισφέρουμε την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την υλοποίηση μεγάλων έργων για τον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και η οποία μας έχει καταστήσει συνεργάτη επιλογής στις λύσεις ICT.»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με τη Uni Systems
Η Uni Systems, ιδρυθείσα το 1964 και σήμερα μέλος του Ομίλου Quest, συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών ΤΠΕ της ευρύτερης ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων. Με περισσότερα από 500 εξειδικευμένα στελέχη και θυγατρικές εταιρείες στο Βέλγιο, στη Ρουμανία και στην Τουρκία, επενδύει έμπρακτα στη διεθνή προοπτική της, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχιών και βέλτιστων πρακτικών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.unisystems.com

About CEGEKA: 
Cegeka is an independent, European ICT service provider. The company helps customers with IT consultancy, ICT infrastructure integration, the development and implementation of applications, and outsourcing. The ICT company, originally from Belgium, hosts customers’ ICT in its own data centres in Hasselt, Leuven and Veenendaal (NL). Cegeka employs 3600 people. In 2015 the Cegeka Group achieved a turnover of €369m, an increase of 31% compared to 2014. Cegeka has branches in Belgium, Germany, France, Italy, the Netherlands, Luxembourg, Austria, Poland, Romania, Slovakia and the Czech Republic, and provides services to customers throughout Europe.

Visit www.cegeka.com for more information

Σχετικά με τον Όμιλο ΟΤΕ:
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές δικτύων, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία πέντε χρόνια και τα €1,3 δισ. την τρέχουσα τετραετία. O Όμιλος OTE, μέσα από την έντονη δραστηριοποίηση του στον τομέα του IT Integration και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων ICT έργων, αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν σύγχρονες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).


###
 
Contact:                                           Cegeka Group NV:                               Όμιλος ΟΤΕ:
UniSystems S.A.:                            Jean-Yves Denis                               Γραφείο Τύπου
Vicky Boufi Corporate                Business Unit Manager                 Δ/νση  Εταιρικής Επικοινωνίας
Communications Manager             European institutions                          τηλ. 210-6117434
Τel.: +30 211 999 1967                   Τel.: +32 496 12 52 41                 email: media-office@ote.gr
Email: BoufiV@unisystems.gr     Email: Jean-Yves.Denis@cegeka.be