Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Αναγκαίο ένα συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης για το προσφυγικό"



Την ανάγκη για ένα συγκροτημένο και αναλογικό σχέδιο της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, πάνω στο οποίο θα πρέπει να γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί θα κληθούν να το διαχειριστούν στην πράξη έθεσε εκ νέου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, εκφράζοντας ωστόσο την πλήρη αντίθεσή του σε μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης, που θα φέρουν προ τετελεσμένου τους φορείς της Αυτοδιοίκησης χωρίς πρότερη συνεργασία μαζί τους.

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής προσέγγισε το προσφυγικό ζήτημα με μεγάλη νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης στους πρόσφυγες, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και την προστασία της πατρίδας μας" αναφέρει επίσης στη  επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι "στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή αρχή δημόσια εξέφρασε την άποψή της ότι η ευθύνη διαχείρισης αυτού του τόσο κρίσιμου προβλήματος είναι συλλογική και ότι η βούλησή μας είναι δεδομένη για την ανάληψη του κομματιού που μας αναλογεί".
 "Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε εδραιώσει κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη θεσμική μας λειτουργία και αυτό γιατί είμαστε αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί στις πρωτοβουλίες και τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε" αναφέρει ακόμα ο κ. Τατούλης και χαρακτηρίζει το στοιχείο αυτό "αφενός εχέγγυο επιτυχίας των δράσεων διαχείρισης των προσφύγων, στο ποσοστό βέβαια που μας αναλογεί, αφετέρου, ανάχωμα στην εκδήλωση ακραίων απόψεων και συμπεριφορών που ενδεχόμενα θα μπορούσαν να διχάσουν την κοινωνία μας".
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθύνει τέλος πρόσκληση συνεργασίας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό προκειμένου να συζητηθεί υπεύθυνα ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου και τις ανάγκες της χώρας τη δεδομένη στιγμή.