Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρο Κυπριανού.
Ο κ. Βούτσης, καλωσορίζοντας τον κ. Κυπριανού, δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που υποδεχόμαστε τον Άνδρο Κυπριανού, ξεχωριστό στέλεχος της κυπριακής πολιτικής και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου,  επικεφαλής του ΑΚΕΛ, που διαδραμάτιζε και διαδραματίζει πάντα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις για την κοινωνία, για το λαό της Κύπρου, αλλά και για το μεγάλο θέμα της επανένωσης. Θα έχουμε την ευκαιρία, για μία ακόμα φορά, στο πλαίσιο των πυκνών και εποικοδομητικών επαφών που έχουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ν’ ακούσουμε από πρώτο χέρι τις εκτιμήσεις σας και να είμαστε αρωγοί σε ό,τι χρειαστεί, όπως και αντίστροφα, από τη δική σας πλευρά, πάντοτε έχουμε χρήσιμες συμβουλές και τη μεγαλύτερη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια». 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά λόγια αλλά και για την ευκαιρία που μου δίνετε να έχουμε αυτή τη συνάντηση. Πάνω απ’ όλα όμως, θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο του ελληνικού λαού και του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας για τη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουμε για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου. Η Ελλάδα για μας είναι το βασικότερο στήριγμα και είναι πολύ σημαντικές αυτές οι συζητήσεις που έχουμε για το μέλλον της Κύπρου και του κυπριακού λαού».  
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τον κ. Κυπριανού συνόδευαν ο κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, και η κυρία Χριστίνα Νικολάου, μέλος του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΑΚΕΛ.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης