Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Έργο κόσμημα το λιμάνι του Άστρους" "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υπερασπίζεται τα έργα της"



 http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/aerofvtografies_limani_astros_4.jpg
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα για το λιμάνι του Άστρους η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
"Το λιμάνι του Άστρους αποτελούσε για δεκαετίες πάγιο αίτημα και άπιαστο όνειρο της περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου και ειδικότερα της Αρκαδίας και της Κυνουρίας. Αποτελεί επίσης και ένα σημαντικό πυλώνα του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο όραμά της να δημιουργήσει ένα δίκτυο λιμενικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών, ώστε να ενδυναμώσει την περιφερειακή της οικονομία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεπής στην αξιόπιστη, αποφασιστική και αποτελεσματική πολιτική πρακτική της, ολοκλήρωσε με επιτυχία το συγκεκριμένο έργο, με αποτέλεσμα το λιμάνι του Άστρους να αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή. Ένα σύγχρονο λιμάνι που το απολαμβάνουν οι πολίτες και ο παραγωγικός ιστός της περιοχής.
Προκειμένου όμως να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάστηκε πολύ σκληρά όλο το χρονικό διάστημα. Ενέταξε το έργο στο πρόγραμμά της και υποστήριξε τη Δημοτική αρχή σε όλα τα στάδια ωρίμανσής του, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα. Στη συνέχεια με δεδομένες τις διαφαινόμενες δυσκολίες υλοποίησης του έργου, η Δημοτική αρχή εκχώρησε την αρμοδιότητα υλοποίησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών υλοποίησε και ολοκλήρωσε το έργο πριν τη λήξη της προγραμματικής περιόδου 2007 - 2013.
Σε κάθε, όμως, περίπτωση, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τόσο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν εξασφαλίσει ένα λειτουργικό λιμενικό έργο υψηλής αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι, για τέτοιου είδους έργα η προγραμματική περίοδος 2007-2013, ήταν η τελευταία ευκαιρία.
Χρέος όλων μας από εδώ και πέρα είναι να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Άστρους.
Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης της περιφέρειάς της και να υπερασπίζεται τα έργα που υλοποιεί."