Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -Κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων στην Πορεία (Πάτρα-Αθήνα) στήριξης των ανέργων

Κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων στην Πορεία (Πάτρα-Αθήνα) στήριξης των ανέργων
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δέχθηκε στο γραφείο του (στις 10:00 π.μ.), το Δήμαρχο Πατρέων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Κάσσιος, κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης και κ. Κων/νος Κουσουλός. Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων ο Δήμαρχος κ. Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο εκπρόσωπος Τύπου.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναζήτηση συμμετοχής-συνδρομής, στην πρωτοβουλία που έχει λάβει ο Δήμαρχος Πατρέων, για το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας και των μέτρων στήριξης που πρέπει να ληφθούν για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, καθώς και την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής έχει προγραμματιστεί πορεία που θα ξεκινήσει από την Πάτρα και θα καταλήξει στο Σύνταγμα (3 έως 10 Απριλίου). Θα διανυθεί μια απόσταση με τα πόδια 220 χιλιομέτρων με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' όλες τις πόλεις και τα χωριά της διαδρομής.

Στη συζήτηση που έγινε ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος είπε πως γεγονός είναι ότι τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας σήμερα είναι πολύ υψηλά και οι άνεργοι βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις αδυνατώντας ν' ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Συνεχάρη το Δήμαρχο Πατρέων για την πρωτοβουλία του αυτή και εξέφρασε τη στήριξη του και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει-διευκολύνει τους συμμετέχοντες στην πορεία κατά τη διέλευσή τους από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Τέλος, δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Πατρέων για τη συνεργασία, ο οποίος τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής στο δράμα που ζουν οι άνεργοι και πως το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ