Άδεια εισόδου δεν λαμβάνουν ούτε οι δημοσιογράφοι, αλλά ούτε και η ίδια η Διεθνής Αμνηστία, όπως η οργάνωση κατήγγειλε στις 11 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες γραπτά και προφορικά άδεια πρόσβασης στους χώρους φιλοξενίας από τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ωστόσο μέχρι τις 11 Μαρτίου δεν είχε δοθεί καμιά απάντηση.
«Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μαζί τους, ρίχνουν το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο με αποτέλεσμα να μην έχουμε βγάλει άκρη», είπαν οι αρμόδιοι.
Στις 11 Μαρτίου, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.
Αντίστοιχη απαγόρευση εισόδου υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία απαγόρευση πρόσβασης προς τη Διεθνή Αμνηστία. Από την οργάνωση ζητήθηκε η βιντεοσκόπηση κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συνοχή των κέντρων φιλοξενίας. Προτεραιότητά μας είναι η είσοδος στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, οι εργασίες επέκτασης των δομών και στη συνέχεια η ικανοποίηση αιτημάτων βιντεοσκόπησης».
Δηλαδή, κατά την άποψη της κυβέρνησης, προτεραιότητα έχουν όλα τα άλλα πλην της ενημέρωσης και της οργάνωσης που έχει αρμοδιότητα για την περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και άδεια εισόδου λαμβάνουν μόνο εκείνοι που σπεύδουν να συνδράμουν εκεί όπου η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Το τι και πώς γίνεται απαγορεύεται να ελέγχεται και να κριτικάρεται κατά τη γνώμη της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, η οποία έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Μια ανθρωπιστική κρίση που είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει…
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ