Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Με επιτυχία οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Δρόμου στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή διεξήχθη την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στο  αισθητικό δάσος «Πευκιάς Ξυλοκάστρου», η Α΄ Φάση των ΠανελληνίωνΣχολικών Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Δρόμο.
 

Στους αγώνες, που διοργανώθηκαν από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήμα Φυσικής Αγωγής) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, συμμετείχαν 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ από το Νομό Κορινθίας


Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς και μαθητές, ενώ από πλευράς των διοργανωτών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας, Αγγελική Κλειώση, Δημήτρης Κάσσιος και Εμμανουήλ Αλογογιάννης, ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Σαμαράς, η πρώην Δ/ντρια κα Αικατερίνη Αδάμ και η  Προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Κορινθίας κα Σοφία Γκέλμπουρα. Επίσης ο Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κ. Ανδρόνικος Μαυρόπουλος και πλήθος καθηγητών Φυσικής Αγωγής.  
Στους νικητές των αγώνων  απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα, ενώ δύο μαθητές Λυκείου προκρίθηκαν στην επόμενη τελική φάση.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την άριστη διοργάνωση και την άψογη διεξαγωγή των αγώνων, τονίζοντας την εξαιρετική συμβολή των σχολικών αγώνων και πρωταθλημάτων στη διάδοση και εμπέδωση του αθλητικού πνεύματος και των αξιών του αθλητισμού στην κοινωνική συνείδηση των παιδιών.