Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μεταναστευτικό παρουσία των κυρίων Γιούνκερ και Τουσκ

http://www.creteplus.gr/assets/pages/8dafc-kefalogiannis.jpg
Στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κυρίου Ντόναλντ Τουσκ, ο κύριος Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τα εξής:


  • Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν αμείωτες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα σε αναλογία δύο μετανάστες προς ένα πρόσφυγα.
  • Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
  • Οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Το ερώτημα είναι, τα χρήματα που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ προς την Τουρκία έχουν ήδη εκταμιευθεί, μέρος ή εξ’ολόκληρου;
  • Είναι αλήθεια ότι η Ιταλική πλευρά αρνείται να δώσει χρήματα στην περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της;
  • Η πραγματική λύση του προσφυγικού προβλήματος είναι ο τερματισμός των συγκρούσεων στη Συρία. Η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και η ασφαλής παραμονή τους στα σπίτια τους. Εκεί πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα κονδύλια. Για την πραγματική στήριξη των ανθρώπων αυτών.
  • Λύση δεν είναι τα κράτη μέλη να λαμβάνουν  μέτρα προστασίας των εθνικών συνόρων τους. Ούτε να υπερισχύσουν οι φωνές για την κατάργηση της συμφωνίας Σένγκεν. Αυτό θα οδηγούσε σε αδιέξοδο.
  • Η Ελλάδα, βρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο του μεταναστευτικού ρεύματος δεδομένων και των συνόρων  με την Τουρκία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου τα μέτρα της ΕΕ καθώς και οι αποφάσεις της πρέπει να είναι άμεσες, ειδικότερα αυτήν την εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες προκαλούν περισσότερα θύματα, ειδικότερα μικρά παιδιά και γυναίκες.
  • Είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών από την ΕΕ με στόχο τη διαφύλαξη της συνοχής όλων των κρατών-μελών.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/VeX7Ptg0iR0