Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα ΨΕΜΑΤΑ του ΥΠΑΑΤ κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              18 ΓΕΝΑΡΗ 2016


Την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ στο πλαισιο της ΚΑΠ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ.Αποστόλου με σημερινές δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
      Παραδέχθηκε την μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους,  αλλά επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως προς το ύψος τους.
       Η πραγματική επιβάρυνση για ένα αγροτικό νοικοκυριό, όπου εργάζονται ο άνδρας και η σύζυγός του κι έχουν καθαρό εισόδημα έως 10.000 ευρώ το χρόνο, το συνολικό ποσό για φόρο και Ασφάλιση που θα κληθεί να πληρώσει , θα ξεκινήσει από το 5.400 ευρώ το 2016, θα ανεβεί στα 7.613 ευρώ το 2017, στα 7.951 ευρώ το 2018 και θα φτάσει στα 8.288,5 ευρώ το 2019!

      Τα 3,5 δις τα οποία ισχυρίσθηκε ότι πάνε γενικά στους αγρότες, τα καρπώνονται οι λίγοι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και όχι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που παίρνουν τα κουτσουρεμένα ψίχουλα των ενισχύσεων της ΚΑΠ η οποία μαζί με την κυβερνητική φοροληστεία σε φορολογικό και ασφαλιστικό στην οποία έχουν συμφωνήσει και τα άλλα κομματα του ευρωμονόδρομου ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, επιταχύνει το ξεκλήρισμα τους, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. 
Στα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης απαντάμε:  
       Καμιά συναίνεση και ανοχή στη σφαγή .                      
       Αγώνας ενάντια στην ΕΕ την ΚΑΠ, τους επιχειρηματικούς ομίλους και  την κυβέρνηση, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.   Αύξηση των συντάξεων επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας.
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000€.
·         Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

                                                    Όλοι στον αγώνα !  Όλοι στα μπλόκα !

Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ