Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Θεόδωρος Ζαγοράκης: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με κάθε μέσο»

http://greece.greekreporter.com/files/zagorakis-europe.jpg
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημόσια ειδική αγωγή και εκπαίδευση ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, με ερώτησή του, ζητά από την ΕΕ τη διαρκή και αποτελεσματική στήριξή της, τόσο σε  οικονομικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Στην ερώτηση του θέτει και το ζήτημα της ποιότητας στην παρεχόμενη ειδική εκπαίδευση και αγωγή, καθώς και τις δυνατότητες πρόσβασης σε αυτή.

Η αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τη δημόσια παιδεία στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο όμως “θύμα” ήταν ο πιο ευαίσθητος τομέας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα ειδικά σχολεία παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως “Οφείλουμε, με κάθε μέσο, να στηρίξουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση αποτελεσματικά. Να μην αντιμετωπίσει η χώρα μας παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειες τους, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, στον οποίο η πολιτεία οφείλει να συμπαρίσταται". Ο κ. Ζαγοράκης συνέχισε τονίζοντας την σημασία του έργου και της προσφοράς των εκπαιδευτικών και κατέληξε: "Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για τα αυτονόητα. Το κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε δημόσια ποιοτική εκπαίδευση και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο".