Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Εκδηλώσεις κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας σε Ξυλόκαστρο, Ρίζα και Μελίσσι. ( ΦΩΤΟ)




Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των τοπικών συλλογών και φορέων στα κοινωνικά & πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, συμμετείχαν το διήμερο 15 – 16 Ιανουάριου σε εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας σε Ξυλόκαστρο, Ρίζα και Μελίσσι.


Την Παρασκευή, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», η χορωδία του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου έκοψε την ετήσια πίτα της σε μια εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα, μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι.
Το Σάββατο, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Τ.Τ. Ξυλοκάστρου φιλοξένησε μέλη και φίλους σε μια «ζεστή» εκδήλωση με μουσική και χορό, ενώ το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. 

Στη συνέχεια, στο Μελίσσι, πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Αγ. Δημητρίου με τις ευλογίες του πατέρα Γεωργίου. Παρών στην εκδήλωση της ενορίας του Αγίου Δημητρίου και ο ιατρός Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου & Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Δρα Αναστάσιος Γκιολής
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας του Οικολογικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου με παράλληλο μουσικό πρόγραμμα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές των εκδηλώσεων τονίζοντας ότι η πλούσια δραστηριότητά τους συμβάλει καθοριστικά και συνδιαμορφώνει το κοινωνικό & πολιτιστικό προφίλ του Δήμου. Τέλος, ευχήθηκε μια ευτυχισμένη & δημιουργική χρονιά με επιτυχίες σε κάθε πρωτοβουλία τους.