Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πρώτος θάνατος εργαζόμενου στην Κοινωφελή: Εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων – Για δολοφονία μιλούν οι συνάδελφοί του

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο  35χρονος Γιώργος Σταμέλος ο οποίος αν και είχε προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων. Αποτέλεσμα, να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του δήμου και μετά από τετράμηνη νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να καταλήξει.

Με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής καταγγέλλει τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη όσο και τον πρόεδρο των Εργαζομένων του δήμου  γιατί «τόσο καιρό παρέμεναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι…..Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική τους!! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!!», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
«Εξοργισμένοι ενημερωθήκαμε πως η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου ολοκληρώθηκε!!
Ο Γιώργος Σταμέλος συνάδελφος μας, νέος άνθρωπος, εργαζόμενος στα πεντάμηνα 35 ετών, στο Δήμο Μεγάρων, κατέληξε σήμερα έπειτα από 4μηνη νοσηλεία στις εντατικές. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου ο ένας με την εντολή του και ο άλλος με την ανοχή του μας καλούν να θρηνήσουμε.
Τι μας καλούν να πενθήσουμε? Οι ίδιοι τόσο καιρό παραμέναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική τους!! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!!
Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή? 495 ευρώ και ένα μεροκάματο των 19 ευρώ?
Όχι πια συνάδελφοι!!
Η πολιτική τους για τζάμπα εργαζομένους και ανθρώπους νεκρούς ΤΩΡΑ θα σταματήσει.
Από σήμερα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο!!!
Από το πρωί ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, απολυμένοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, όλοι οι άνεργοι, όλη η νεολαία θα πρέπει να δώσουμε το παρόν το κέντρο αγώνα μας στη Σταδίου 29!!
Όχι άλλο αίμα! Όχι στη σκλαβιά της ανακύκλωσης και του θανάτου!!
Είμαστε άνθρωποι!! Δεν είμαστε σκουπίδια!!
Η εξέγερσή μας οφείλει να είναι η απάντηση μας…
Τα ψέματα τους τέλειωσαν… Οι αποφάσεις τους για τις ζωές μας τέλειωσαν…
Δεν θρηνούμε! Είμαστε εξοργισμένοι! Η δολοφονία του συναδέλφου μας δεν θα μείνει αναπάντητη!»
Λίγες ώρες αργότερα, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 35χρονου Σταμέλου, χωρίς καμία αναφορά στο ότι εργαζόταν παράνομα.
Με αποκλεισμό από την Κοινωφελή είχε απειλήσει τους παράνομους δήμους η Αντωνοπούλου
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου με αφορμή τραυματισμό εργαζόμενου στην Κοινωφελή ο οποίος εργαζόταν επίσης παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων, είχε απειλήσει με αποκλεισμό από τα προγράμματα τους δήμους που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σε αυτά σε άλλους τομείς από αυτούς για τους οποίους έχουν προσληφθεί και κυρίως στην καθαριότητα.
Πλην των Δήμων Μεγαρέων και Χαλκιδέων, και στο Δήμο Λαρισέων αποκαλύφθηκε περιστατικό με εργαζόμενο στην Κοινωφελή ο οποίος εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και να σπάσει την ωμοπλάτη του.

aftodioikisi.gr