Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Επίθεση Ν.Ε. Συριζα Κορινθίας κατά του Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου


Σκληρή επίθεση εξακολουθεί να δέχεται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος , λόγω της ομιλίας του κατά την επίσημη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς που έγινε στον μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στην  δοξολογία  .
Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό επικριτικά για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας

 
«Εκφράζω πικρό παράπονο... Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ‘ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε; (στη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης). Να το λέει επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας μας; Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα 'να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου' τι θα μού έλεγε τότε; ‘με ειρωνεύεσαι; με κατηγορείς; τι μού λες;' πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα. Εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την έντονη αντίδρασή του γιά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κορίνθου δηλώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας΄οπου αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο παρωχημένος, σκοταδιστικός, αντικοινωνικός λόγος του μητροπολίτη Κορινθίας εκφράζει τη μισάνθρωπη και μισαλλόδοξη αντίληψη του ιδίου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας μας αναγνωρίζει. Δυστυχώς, ο Μητροπολίτης Κορινθίας με τις δηλώσεις του αυτές δεν στέκεται στο ύψος του ρόλου του δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή.