Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ



Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, για τη μη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κοροϊδία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας δεν έχει τέλος.

Μετά από δύο κατά σειρά ανακοινώσεις του Υπουργείου στις 30 και στις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τις οποίες ανακοίνωνε “εν χορδαίς και οργάνοις”, την έναρξη της ήδη καθυστερημένης πληρωμής της προκαταβολής του 75% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 στους δικαιούχους παραγωγούς, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ένα ακόμη ψέμα.


Όχι μόνο οι λογαριασμοί των αγροτών δεν έχουν πιστωθεί ακόμα και σήμερα 5 Ιανουαρίου 2016 αλλά πολύ περισσότερο, τα ποσά της εν λόγω προκαταβολής σε μία μεγάλη πλειοψηφία δικαιούχων είναι κουτσουρεμένα έως και 80% σε σύγκριση με αυτά, που ανέμεναν να λάβουν. Και ενώ το Υπουργείο μιλούσε στις ανακοινώσεις του για δήθεν νοικοκύρεμα, δεν στάθηκε ικανό να πληρώσει στο σύνολο των παραγωγών ούτε καν την εξισωτική αποζημίωση των ετών 2014 ακόμα και του 2013 ενώ και σε όσους δικαιούχους έλαβαν έστω και τώρα την εν λόγω αποζημίωση, τα ποσά, που τους καταβληθήκαν ήταν πάλι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με αυτά, που οι παραγωγοί περίμεναν. 

Αυτό που τελικά έμεινε από την κούφια θριαμβολογία και μάλιστα για “ψύλλου πήδημα” από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η μεγάλη ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου στις ουρές των Τραπεζών για να λάβουν μία υποτιθέμενη προκαταβολή, που ποτέ δεν έλαβαν, αλλά και η τεράστια απογοήτευσή τους για τον τρόπο, με τον οποίον τα απολύτως αναγκαία για την οικονομική επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους χρήματα γίνονται επικοινωνιακό παιχνίδι στα χέρια όσων – χωρίς ντροπή - αντιμετωπίζουν τον Έλληνα παραγωγό ως ιθαγενή, που μπορεί να ξεγελαστεί με χάντρες και καθρεφτάκια.

“Πικρό ποτήρι” για ακόμη μία φορά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής! Η πλήρης ανικανότητά τους να κυβερνήσουν αλλά και η καταφανής ιδεοληπτική απαξίωσή τους για τον κόσμο της παραγωγής, για την ιδιωτική πρωτοβουλία και δραστηριότητα, αποδεικνύεται περισσότερο από επικίνδυνη».