Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πριν πιάσει θανατηφόρο κρύο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι τρομοκρατημένοι... Προσπαθούν να ξεφύγουν από αποτρόπαιη βία, ίδια με αυτή που σκόρπισαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, τη Βηρυτό και το Μπαμάκο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κινδυνεύουν να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτού του δράματος.

Χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άνδρες συνεχίζουν να φτάνουν στο κατώφλι της Ευρώπης πεινασμένοι, εξαντλημένοι και άρρωστοι... Με τη μόνη ελπίδα ότι σύντομα κάποιος θα τους ανοίξει μια πόρτα και ο εφιάλτης, από τον οποίο προσπαθούν να ξεφύγουν, θα τελειώσει.

Οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, όμως η προοπτική ενός θανατηφόρου χειμώνα δε φαίνεται να πείθει τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα. Αντιθέτως, τα ευρωπαϊκά κράτη σηκώνουν όλο και ψηλότερους φράχτες για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες.

Πλέον εμείς, οι πολίτες, είμαστε η μόνη ελπίδα για όσους βρίσκονται παγιδευμένοι στους φράχτες της ντροπής που χτίζει η Ευρώπη.

Και αν αρκετοί από εμάς συνεισφέρουμε τώρα με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια αποστολή του ΟΗΕ για να μεταφέρουμε σε ασφαλή κέντρα χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε παγωμένα σύνορα και να πιέσουμε για τη δημιουργία χειμερινών καταφυγίων για εκατοντάδες ευάλωτες οικογένειες προσφύγων.

Ας δείξουμε στους εξτρεμιστές ότι οι λαοί θα παραμείνουμε ενωμένοι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Στήριξε τώρα την αποστολή με ένα μικρό ποσό για να κάνουμε την ελπίδα να περάσει πάνω από τους φράχτες:

https://secure.avaaz.org/el/answer_hate_with_humanity_gr/?bcwfShb&v=70484&cl=9092539756

Από τα δάση της Σλοβενίας και τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τους δρόμους του Λονδίνου και του Βερολίνου, δάσκαλοι, ψαράδες, συνταξιούχοι και νέοι, καθώς και πολλά μέλη του Avaaz, έχουν σηκώσει στην πλάτη τους το βάρος αυτής της κρίσης και έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Είναι οι ήρωες αυτής της τραγωδίας. Τους τελευταίους πέντε μήνες, το κίνημά μας έχει χρηματοδοτήσει μη κυβερνητικές επιχειρήσεις θαλάσσιας διάσωσης που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές και έχει τρέξει πρόγραμμα παροχής βοήθειας και στέγης για συνανθρώπους μας που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Επίσης, η εκστρατεία μας, που υπέγραψαν 1.200.000 πολίτες, συνέβαλε στην άσκηση πίεσης προς τους παγκόσμιους ηγέτες για να προσφέρουν καταφύγιο σε χιλιάδες πρόσφυγες.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις έκαναν αυτόν τον αγώνα ακόμη πιο δύσκολο. Όμως, αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα, μπορούμε:
  • Να βοηθήσουμε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να ναυλώσει λεωφορεία για τη μεταφορά και προστασία χιλιάδων ευάλωτων προσφύγων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα ευρωπαϊκά σύνορα και να τους πάμε από τα σημεία άφιξης του πουθενά σε ασφαλή κέντρα υποδοχής ή διέλευσης.
  • Nα χρηματοδοτήσουμε την ολοκλήρωση πρότυπου κέντρου υποδοχής προσωρινής φιλοξενίας στη Λέρο που θα προσφέρει στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους μέσα στο χειμώνα
  • Να συνεχίσουμε την εκστρατεία μας για την δημιουργία ασφαλούς και νόμιμης διόδου στα χερσαία ελληνικά σύνορα, ώστε να σταματήσουν οι πνιγμοί.
  • Να κλιμακώσουμε την πίεση προς στις κυβερνήσεις της ΕΕ, ώστε να υλοποιήσουν αμέσως την υπόσχεσή τους για μετεγκατάσταση και φιλοξενία προσφύγων σε όλη την Ευρώπη.
Είναι λογικό να απογοητευόμαστε από το τεράστιο μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και των βαθύτερων αιτιών της. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να παραμένουμε αδρανείς. Το κίνημά μας δημιουργήθηκε για στιγμές σαν αυτή. Γι' αυτό, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που αψηφούν γενναία το θάνατο και τον τρόμο για να προσφέρουν ασφάλεια και ελευθερία στα παιδιά τους. Και, φυσικά, να συμπαρασταθούμε στους αφανείς ήρωες που εργάζονται ασταμάτητα, κάθε μέρα, για να δώσουν ελπίδα στους πρόσφυγες.

Κάνε κλικ για να στηρίξεις την εκστρατεία:

https://secure.avaaz.org/el/answer_hate_with_humanity_gr/?bcwfShb&v=70484&cl=9092539756

Είτε μετά τον πιο καταστροφικό κυκλώνα στην Ιστορία της Μιανμάρ είτε απέναντι στον τρομακτικό ιό Έμπολα, αλλά και κάθε φορά που οι άλλοι κρύβονται πίσω από τον κυνισμό και την απόγνωση εξαιτίας των τεράστιων περιβαλλοντικών ή κοινωνικών προβλημάτων, το κίνημά μας έχει επιδείξει ένα μοναδικό μίγμα αλληλεγγύης, θάρρους και αποφασιστικότητας. Ας κάνουμε το ίδιο και τώρα.

Με ελπίδα και ευγνωμοσύνη,

Luis, Emma, Mais, Marigona, Antonia, Ricken, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

Luis Morago - Avaaz