Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

To Γενικό Λυκειο Βέλου στο πρόγραμμα ERASMUS +




Σχέδιο Στρατηγικής Σύμπραξης μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος ERASMUS+ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ συμμετέχει κατά το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος (2015-16 και 2016-17) σε Σχέδιο Σύμπραξης μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος ERASMUS+ με θέμα:
Media, Social Networks and ICT :  Opportunities for Learning
Στην ομάδα σχολείων που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε ακόμα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την ΙΣΠΑΝΙΑ, την ΙΤΑΛΙΑ, την ΤΟΥΡΚΙΑ, την ΠΟΛΩΝΙΑ και τη ΛΕΤΟΝΙΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ταξιδέψουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και θα συνεργαστούν για την παραγωγή ψηφιακού και έντυπου υλικού σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και την καλλιέργεια στους μαθητές συνηθειών ορθής και υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας.

Η πρώτη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) κατά το διάστημα από 4 ως 7 Νοεμβρίου 2015. Η πρώτη αυτή συνάντηση αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς και αποσκοπούσε στο σχεδιασμό των μετακινήσεων που θα ακολουθήσουν και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν. Συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο, ενώ το Λύκειο Βέλου εκπροσώπησαν η συντονίστρια του προγράμματος, κα Κραβαρίτη Ελένη (καθ. Αγγλικών), και η υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Καλλιμάνη Μαρία (Φιλόλογος).
Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική όσον αφορά στην ομαλή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και στην φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τους Τούρκους συναδέρφους του AKSEMSETTIN ANADOLOU IMAM HATIP LISESI.
Η επόμενη επίσκεψη θα περιλαμβάνει και μαθητές και θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με προορισμό την Ελλάδα και το Γενικό Λύκειο Βέλου.
Περιμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΟΥ