Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/05/DimitrisKyriazidis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για την έκτακτη μετακίνηση στελέχους των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της σκανδαλώδους απόφασης του αρμοδίου αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα να απαλλαγεί από το Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, την ώρα μάλιστα που η υπηρεσία του ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς δημοσίου ενδιαφέροντος και μείζονος σπουδαιότητας, η Κυβέρνηση οδηγεί εν τέλει σε πλήρη παροπλισμό τον εν λόγω λαμπρό αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρόσφατη απόφαση μετακίνησής του στη θέση του 5ου Υποδιευθυντή Ασφαλείας Αττικής, δηλαδή σε θέση μη υφιστάμενη και με αντικείμενο διάφορο των έως τώρα εκτελούμενων καθηκόντων του, ισοδυναμεί με υποβάθμιση, γεννώντας έτι περαιτέρω πολιτικά ζητήματα για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως δε είχα προ ημερών αναφέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση εκτελεί ένα πολιτικά ανέντιμο σχέδιο καρατόμησης και ετέρων στελεχών της ΕΛΑΣ, ως αποδεικνύεται και από την απομάκρυνση του Φρουράρχου της Βουλής. Η όλη αυτή στρατηγική της Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, το φρόνημα των οποίων βρίσκεται στο ναδίρ. Έτσι, νοείται άραγε η αξιοκρατία και η διαφάνεια που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση της  “πρώτης φορά αριστερά”; Αυτή είναι η αξιοκρατία του κ. Τσίπρα; Όλα έχουν ένα όριο. Ως εδώ!».