Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Google προσφέρει αμοιβές για τη συγγραφή κριτικών στο Google Maps

 
 
 
 
Η Google προσφέρει αμοιβές για τη συγγραφή κριτικών στο Google Maps
Η Google επιθυμεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των χαρτών Google, ενσωματώνοντας τοπικά καταστήματα και κριτικές, προκειμένου να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Zagat και το Yelp.
Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται τη συνεισφορά των χρηστών και, προκειμένου να τους παρακινήσει, υιοθετεί ένα σύστημα αμοιβών. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν ως «τοπικοί ξεναγοί» και να ξεκινήσουν να κερδίζουν πόντους. Η Google απονέμει 1 πόντο σε κάθε χρήστη για καθεμία από τις παρακάτω ενέργειες:

Ανέβασμα φωτογραφίας ενός καταστήματος ή μιας επιχείρησης.
Συγγραφή κριτικής για ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση.
Προσθήκη ενός μέρους το οποίο δεν υπάρχει ήδη στην εφαρμογή χαρτών της Google.
Διόρθωση λανθασμένων πληροφοριών (τηλεφωνικό νούμερο, ονομασία καταστήματος).
Απάντηση σε ερωτήσεις που τίθενται από την ίδια την Google (λόγου χάρη εάν ένα εστιατόριο είναι κατάλληλο για επίσκεψη με ολόκληρη την οικογένεια).
Η Google επιτρέπει στους τοπικούς ξεναγούς να ηγηθούν της τοπικής τους κοινότητας, καθώς και να έρθουν σε επαφή με άλλες κοινότητες, προκειμένου να εκφράσουν απόψεις αναφορικά με καταστήματα και επιχειρήσεις. Μάλιστα, υπάρχει ακόμη και ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονται οι ημερομηνίες μελλοντικών συζητήσεων στο Hangouts που αφορούν εκπαίδευση και συναντήσεις των μελών.
Όσον αφορά τις αμοιβές των τοπικών ξεναγών:
Από 0 έως 4 πόντους παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς με δώρα συσκευές (για ορισμένες χώρες).
Από 5 έως 49 πόντους παρέχεται πρόσβαση νωρίτερα σε καινούρια προϊόντα και λειτουργίες της Google.
Από 50 έως 199 πόντους ο λογαριασμός του χρήστη στους χάρτες της Google αναβαθμίζεται επίσημα σε τοπικού ξεναγού.
Από 200 έως 499 πόντους δίνεται δωρεάν 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive.
Από 500 πόντους και πάνω παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης τοπικών σεμιναρίων που χρηματοδοτούνται από την Google, καθώς και η δυνατότητα επίσκεψης στο campus της Google.
Πρόκειται για μια προσπάθεια της Google να βελτιώσει την υπηρεσία Google Maps, η οποία παράλληλα ενδέχεται να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών τους.

techit.gr