Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν είναι “ναι” το δημοψήφισμα (VIDEO)

 
Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν είναι “ναι” το δημοψήφισμα (VIDEO) Ναι, στο δημοψήφισμα θα σημάνει την δική του, πιθανότατα και την παραίτηση και άλλων υπουργών δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg πως σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός πει “ναι” στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα είναι υπουργός, αλλά θα βοηθήσει όποιον πάρει τη θέση του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά όχι ακριβώς έτσι, όπως είπε, θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να την υπογράψει ως έχει, όπως και πολλοί, όπως τόνισε, άλλοι εντός της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά "προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους."
«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα ... αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους."

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Βαρουφάκης, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι” η κυβέρνηση της επόμενη ημέρα θα επιδιώξει συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ BLOOMBERG