Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κραυγή οργής και αγωνίας από την Κυψέλη


Γράφει ο
Δημήτρης Κωνσταντάρας
 
Οργή, παράπονο, απογοήτευση, συγκλονιστικές καταγγελίες  από την Ομάδα «Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος»  σε μια επιστολή απόγνωσης για την πάλαι ποτέ  «ήσυχη», «παραδοσιακή», «αρχοντική», «όμορφη» και «οικογενειακή» γειτονιά τους, την Κυψέλη.  Η οργή και η απογοήτευση ξεπερνά πλέον τη λογική . στρέφεται «κατά δικαίων και αδίκων» αλλά… κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό. Κι αν σήμερα είναι η Κυψέλη, αύριο «έρχονται» οι Αμπελόκηποι, μεθαύριο το Παγκράτι, αντιμεθαύριο ο Κολωνός…. Η επιστολή είναι μεγάλη, περιέχει οξείς  χαρακτηρισμούς  αλλά επειδή χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι της Αθήνας βρίσκονται σε απόγνωση, πρέπει μερικά σημεία της να δουν το φως της δημοσιότητας.

«Είναι πασιφανές πλέον - γράφουν στην Ανοιχτή Επιστολή τους που δεν την είδα να δημοσιεύεται πουθενά αλλού-   ότι ΚΑΙ επισήμως η πολιτική ηγεσία μαζί με τις δημοτικές αρχές θεωρεί το κέντρο της πρωτεύουσας νέα Αμυγδαλέζα, καταυλισμό των απανταχού κατατρεγμένων, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες της εν λόγω ενέργειας στους ανθρώπους και στις γειτονιές μας. Ο Δήμαρχος πρέπει  να αναλάβει τις ευθύνες για την τσαντιροποίηση της πόλης και μαζί του οι εκλεγμένοι που τον στηρίζουν, οι οποίοι «σφυρίζουν κλέφτικα» απέναντι  στην καταστροφή που συντελείται εδώ και χρόνια, σε μια  πόλη που πεθαίνει  μέρα με την μέρα.
Ολόκληρες γειτονιές εγκαταλείπονται και εποικίζονται.  Μετατρέπεται όλη η Αθήνα σε καταυλισμό  την ώρα που ο δήθεν αριστερός  δήμαρχος Αγ. Παρασκευής αρνείται να τους δεχτεί με το γελοίο επιχείρημα «έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας γιατί τους δίνουμε ρούχα» ενώ η  αριστερή κυρία Δούρου ούτε καν ασχολείται. Την ώρα που ο άλλος αριστερός του Χαλανδρίου κάνει πως δεν ακούει.
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, ήτοι
1. Το απαράδεκτο ζεύγος που διαχειρίζεται όλη αυτή την κατάσταση
2. Την συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ που οι κόκκινες γραμμές και οι κραυγές κατά της λαθρομετανάστευσης τελείωσαν .
3. Τους βουλευτές Α Αθήνας που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με την Αθήνα
4. Τα πολιτικά κόμματα που όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά ενίοτε επικροτούν ή και στηρίζουν την κατάληψη της πόλης.
5. Τις άθλιες ΜΚΟ για τις οποίες η αλληλεγγύη έγινε επάγγελμα
6. Τις δημοτικές αρχές που  τώρα δήθεν  διαμαρτύρονται δυσαρεστημένοι
7. Την Αστυνομία, το Υπουργείο Οικονομικών και κάθε δημόσιο φορέα που έχει αφήσει τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών να ενεργούν πλέον ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ.
Αλλά θα επανέλθω και με συγκεκριμένες καταγγελίες.

elzoni.gr