Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η “Κοινωνία αξιών” επιλέγειΙ “ΝΑΙ” στο Δημοψήφισμα


 
                                                                                                               01 Ιουλίου 2015
                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
               
                 Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” ΕΠΙΛΕΓΕΙ “ΝΑΙ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Η “κοινωνία αξιών” μετά από κοινή συνεδρίαση των πολιτικών της οργάνων, με ψυχραιμία και ορθολογισμό, αποφάσισε να υποστηρίξει την επιλογή “ΝΑΙ” στο  δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα τον Ευρωπαϊκό προσδιορισμό της χώρας.

Η βασική μας θέση ευθύς εξ αρχής ήταν ότι το δημοψήφισμα είναι άκαιρο, ανεπαρκώς προετοιμασμένο και με μεγάλη αοριστία, σε ότι αφορά τα ερωτήματα που τίθενται να απαντηθούν από τους πολίτες και χωρίς να ενημερωθούν επαρκώς γι’ αυτά.
Επίσης, με τον τρόπο που μεθοδεύθηκε, χωρίς να επιδιωχθεί έγκαιρα από τη κυβέρνηση διεξοδικός κοινοβουλευτικός διάλογος επί των προτεινόμενων μέτρων για τη συμφωνία και χωρίς να επιδιωχθεί διευρυμένη συναίνεση επ’ αυτών, αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας επί της επιδιωκόμενης συμφωνίας.

Ως αποτέλεσμα βιώνουμε σήμερα το πάγωμα των διαπραγματεύσεων, την προειδοποιημένη πλην όμως απροετοίμαστη παύση του δανειοδοτικού προγράμματος, που επέφερε παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων.
Το ασφυκτικό αυτό χρηματοοικονομικό περιβάλλον, δεν επιτρέπει την ανάληψη μεγαλυτέρου κινδύνου από τη χώρα μας, που θεωρούμε ότι θα επέφερε η επιλογή του όχι στο δημοψήφισμα, όσον αφορά την επανέναρξη και την μελλοντική πορεία των διαπραγματεύσεων.

Κατόπιν όλων αυτών παρακινούμε όλα τα μέλη μας να επιλέξουν το “ΝΑΙ” ως επιλογή στο δημοψήφισμα, καλώντας όλους επίσης να απέχουν από οιαδήποτε συμμετοχή σε κακόπιστες και υποκινούμενες διχαστικές  ενέργειες της κοινωνίας μας.

Ευχόμαστε και θα εργασθούμε γι’ αυτό ώστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί δημοκρατικά, με ομόνοια και με συναίσθημα ευθύνης και να αποβεί προς όφελος του λαού και της χώρας μας!