Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μπουρλότο για τις τράπεζες από τον Παππά: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

Μπουρλότο για τις τράπεζες από τον Παππά: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές 
 Tο σενάριο που όλοι φοβόντουσαν τελικά φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά. Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη, αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς και πάλι οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν χωρίς τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αυτό το σενάριο λοιπόν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από τον υπουργό Επικρατείας και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τον Νίκο Παππά, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters υποστήριξε πως οι τράπεζες θα ξανανοίξουν αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Το ενδεχόμενο φυσικά να υπάρξει συμφωνία έστω τη Δευτέρα, αυτή να επικυρωθεί από τα ξένα κοινοβούλια και από την ελληνική Βουλή και την Τρίτη να ανοίξουν οι τράπεζες είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο κ. Παππάς, όπως μεταδίδει το Reuters, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα εξέταζε ποτέ ένα κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και επισημαίνει πως το τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψει στην ομαλότητα όταν θα υπάρχει ένα καθαρό αποτέλεσμα.
Το κείμενο αυτούσιο όπως το μεταδίδει το Reuters

Greek banks will reopen as soon as the country reaches an agreement with international creditors, which hopefully can be struck immediately after Sunday's referendum, a senior government official said on Thursday.

Nikos Pappas, a state minister and top aide to Prime Minister Alexis Tsipras, told journalists on Thursday that the banking system would return to normal "the minute we have a clear result."

"The banks will reopen as soon as we get an agreement," he said, adding that the government "would never consider" a haircut on deposits.
 
newsit.gr