Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Υπάρχει ακόμη χρόνος για συμφωνία αλλά ο Τσίπρας θα πρέπει να «κάνει την έκπληξη»- Grexit βλέπουν οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Grexit βλέπουν οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου
Σαν έτοιμοι από καιρό, στελέχη μεγάλων τραπεζών περιμένουν το grexit το οποίο κατά τη γνώμη τους ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις εκτιμήσεις μεγάλων τραπεζών για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες όπως δημοσιεύθηκαν στο Bloomberg.


Bank of America Merrill Lynch
Τα συστατικά για ένα grexit υπάρχουν ήδη και φαίνεται πως αυτό θα είναι η φυσική κατάληξη, με την πλειοψηφία των κρατών μελών να οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί ακόμη να αποφευχθεί το grexit αλλά θα πρέπει ο Τσίπρας να μας εκπλήξει.

Barclays 
H έξοδος τώρα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Μια συμφωνία σε ένα πρόγραμμα με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ηγέτες της ευρωζώνης. Με δεδομένη την απόρριψη της πρότασης με το δημοψήφισμα  θα είναι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να περάσει μια συμφωνία στη Βουλή

Citigroup 
Αναθεωρήσαμε την άποψή μας και τώρα θεωρούμε  ότι  το Grexit είναι το πιο πιθανό σενάριο, είτε μέσω μιας βραχυπρόθεσμης εξόδου (επόμενους μήνες) ή για τα επόμενα 1-3 χρόνια.
Καταλήξαμε σε αυτή την άποψη λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και τη σκλήρυνση της στάσης των πιστωτών της Ελλάδας.
Οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για ς Grexit έχουν αυξηθεί, αλλά μια συμφωνία, , εξακολουθεί να είναι πιθανή. Ακόμη όμως και αν ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος απομακρύνεται με μια τέτοια συμφωνία, ο κίνδυνος Grexit θα παραμείνει για τα επόμενα 1-3 χρόνια.

JPMorgan
Σήμερα ο κίνδυνος Grexit είναι περισσότερο πιθανός

Morgan Stanley:
Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο τέλος του 2016 είναι στο 60%.

RBS 
Η πιθανότητα ενός  Grexit είναι  55% και η πιθανότητα μιας συμφωνίας  της τελευταίας στιγμής  25%.

UBS Wealth Management 
Μια συμφωνία θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αν και η μείωση της ονομαστικής του αξία θα πρέπει να θεωρείται απίθανη. Οι πιθανότητες ενός grexit είναι 50%-60%

e-typos.com