Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παράταση στην τραπεζική αργία μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου Δεύτερο 120άρι για συνταξιούχους και ανέργους χωρίς κάρτα

Δεύτερο 120άρι για συνταξιούχους και ανέργους χωρίς κάρτα
Το δεύτερο «έναντι» της σύνταξής τους, ύψους 120 ευρώ, θα μπορούν να πάρουν από σήμερα οι συνταξιούχοι χωρίς χρεωστική ή κάρτα αναλήψεων και οι άνεργοι.
Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, υπολογισμούς και δυσκολίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έλυσε την εξίσωση και «ξεκλειδώνει» με Υπουργική Απόφαση τη δεύτερη δόση για τους συνταξιούχους, οι οποίοι αν είχαν κάρτα θα μπορούσαν να σηκώνουν 60 ευρώ την ημέρα, αντί για 120 ευρώ την εβδομάδα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους δικαιούχους επιδομάτων ΟΑΕΔ: θα λάβουν τη δεύτερη δόση των… 120 ευρώ.

Συντάξεις σε ξένο νόμισμα
Πλέον, προστίθενται και οι συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώνονται σε ξένο νόμισμα, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό των 120 ευρώ σε αντιστοιχία με το νόμισμά τους.
Οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα περίπου 1.250 τραπεζικά υποκαταστήματα που είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα και εκ των πραγμάτων θα κληθούν να περιμένουν στις… ουρές μέχρι να φτάσουν στα γκισέ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να πάρουν οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα, οι οποίοι προσεγγίζουν το 1,5 εκατ., επιπλέον 120 ευρώ αυτή την εβδομάδα, λόγω των περιορισμένων «αποθεμάτων» των τραπεζών σε ρευστότητα. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε την Τρίτη πως «δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη. Την ανάληψη μπορούν να κάνουν και συνδικαιούχοι ή πληρεξούσιοι, προσκομίζοντας επιπλέον των ανωτέρω νομιμοποιητικών εγγράφων και το σχετικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση του δικαιούχου της σύνταξης.

ΡΟΗ ΧΑΪΚΟΥ / e-typos.com