Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη και Κωστή Χατζηδάκη στις Βρυξέλλες


http://www.lamiakos-typos.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/article/giounker_xatzidakis_ntora.jpg?itok=dYnHFL8nΟι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες διαδοχικά  με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάϊνεν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκι.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ντόρα Μπακογιάννη : «Είχαμε μια συνάντηση 50 λεπτών με τον κ. Γιούνκερ και του μεταφέραμε το μήνυμα το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΝΔ το βαθειά ευρωπαϊκό  κόμμα, που στήριξε την προοπτική της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, διαβεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία για να στηρίξει μια συμφωνία. Ελπίζω και εύχομαι η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

Κωστής Χατζηδάκης :  «Ήρθαμε στις Βρυξέλλες για να υπογραμμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει να το κουνήσουμε ρούπι από την Ευρώπη και το ευρώ, ότι οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και ότι η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης».