Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Bild: Ο Καμμένος φεύγει ο Θεοδωράκης έρχεται! - Αλλάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός! Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Bild: Ο Καμμένος φεύγει ο Θεοδωράκης έρχεται! - Αλλάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός! Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ 
 Πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται να έχει η γερμανική εφημερίδα Bild αφού κρίνει ότι τα μέτρα όποια κι αν είναι αυτά δεν θα περάσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμα και αλλαγή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η χώρα θα δει αλλαγή στην κυβέρνησή της με το κόμμα της λαϊκής δεξιάς, όπως το αποκαλεί, τους ΑΝΕΛ να φεύγουν από την κυβέρνηση και την θέση τους να παίρνει το Ποτάμι.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι νέοι σύμμαχοι θα είναι απαραίτητοι στον Τσίπρα αφού η αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, βλ. Αριστερή Πλατφόρμα, θα αρνηθεί να ψηφίσει τα μέτρα.

Η Bild αναφέρεται ειδικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στις πρωινές του δηλώσεις ότι δεν θα πει το ναι σε μια τέτοια συμφωνία. Γίνεται αναφορά και στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος ζήτησε να γίνει νέο δημοψήφισμα για τη συμφωνία. Η Bild, ανεβάζει τον αριθμό των βουλευτών που του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της συμφωνίας στους 15. Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πριν την διάσπαση.

Στην ειδική αναφορά που κάνει το πρωτοσέλιδο άρθρο της Bild στους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, τονίζει ότι απορρίπτει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Ετσι, όπως γράφει η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει και σημειώνει ως αρνητικό γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν είδε τον κ. Καμμένο μετά την επιστροφή του χθες από τις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εταίρος δεν ήταν καν στην λίστα των πολιτικών που ενημέρωσε τηλεφωνικά ο κ. Τσίπρας για τις επαφές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει η Bild.

Στην συνέχεια η Bild τα βάζει κάτω και μετράει πόσες ψήφους χρειάζεται ο Τσίπρας για να περάσει τη συμφωνία. Και με το Ποτάμι του βγαίνουν και με το παραπάνω.

Η Bild πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης προετοιμάζεται για την συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και εβδομάδες.

Για τον λόγο αυτό και θα είναι αύριο στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γιούνκερ και με τον Ολάντ ή με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Σαπέν, αντίστοιχα.

Θυμίζει η εφημερίδα, ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε ταξιδέψει και στις 23 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για 3 ημέρες. Είχε συναντηθεί με τον Μοσκοβισί, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον επικεφαλής των φιλελευθερων δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ και τον αναπληρωτή του Γιούνκερ Γίρκι Κατάινεν.

Για ξαναζεσταμένα σενάρια που σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη, κάνει λόγο το Ποτάμι με ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει: «Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή».

πηγη: BILD