Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο: Εφαγε 84 γκολ σε 180 λεπτά χωρίς να σκοράρει

 Οι Ομοσπονδιακές Πολιτείες της Μικρονησίας υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα τους, χάνοντας 46-0 από το Βανουάτου, λίγες μόνο ημέρες μετά την 38-0 ήττα τους από τα Φίτζι.
Με μια ομάδα που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παίκτες εφηβικής ηλικίας, πολλοί από τους οποίους φεύγουν από τα χωριά τους, για πρώτη φορά, το μικρό νησιωτικό έθνος χάνει παταγωδώς στο τουρνουά ποδοσφαίρου του Ειρηνικού στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Η Μικρονησία, που κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο τουρνουά της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ωκεανίας και έχει ήδη γίνει ανέκδοτο χάνοντας 30-0 από την Ταϊτή, 38-0 από Φίτζι και τώρα 46-0 από το Βανουάτου.
Το πιο απίστευτο είναι οι δηλώσεις του προπονητή της Μικρονησίας Σταν Φόστερ, ο οποίος θεωρεί τις ήττες τους αναμενόμενες: «Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά βρίσκονται στο τέλος της εφηβείας τους και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτή την ομάδα», είπε στο ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας στο Πορτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέας Γουινέας, μετά την ήττα από το Βανουάτου.
«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βγει ποτέ από τα χωριά τους, πόσο μάλλον να πάνε σε ένα άλλο νησί. Τους πήγα στο Γκουάμ την άλλη μέρα και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν ασανσέρ ή κυλιόμενες σκάλες. Ηταν ένα τεράστιο βήμα για αυτά τα παιδιά» προσθέτει.
Αυτά τα χωριά στα οποία αναφέρεται ο Φόστερ είναι τέσσερα νησιωτικά κράτη στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό - Γιαπ, Τσουκ, Πονπέι και Κοσράε.
Βρίσκονται περίπου 1.800 μίλια βόρεια της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας και περίπου 2.500 μίλια νοτιοδυτικά από τα κύρια νησιά της Χαβάης.
Τα νησιά, τα οποία χρησιμοποιούν αμερικανικό νόμισμα, δεν έχουν οργανωμένο ποδόσφαιρο και συχνά κάνουν αγώνες εξάσκησης ενάντια σε ομάδες από πλοία που τα επισκέπτονται.
Δεν είναι μέλος της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας και της FIFA και έτσι η χρηματοδότησή τους για τους περίπου 500, ως επί το πλείστον σχολικής ηλικίας, παίκτες τους προέρχεται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ.
Οι Αγώνες του Ειρηνικού είναι ένα τουρνουά κάτω των 23, οπότε οι βαθμολογίες δεν θα μετρήσουν σε οποιοδήποτε είδος διεθνούς ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε αγώνα.
«Είναι μία ομάδα άπειρων αγοριών και παίζουν ενάντια σε άντρες» είπε ο Φόστερ μετά την τελευταία συντριπτική ήττα της ομάδας του. «Αλλά υπάρχουν ακόμα προοπτικές. Δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες έτσι κι αλλιώς» πρόσθεσε και παραδέχθηκε ότι είπε στους παίκτες του πριν την αναχώρησή τους να μην ανησυχούν για τα αποτελέσματα τους.

 
iefimerida.gr