Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ο Μεϊμαράκης βάζει ταφόπλακα στην ακροδεξιά παρένθεση Σαμαρά

samaras-voridis-georgiadisΣτα κάγκελα οι ακροδεξιοί Σαμαρικοί με την αναφορά του Μεϊμαράκη στη Βουλή, για τον πολιτικό προσδιορισμό της ΝΔ στο «κοινωνικό μεταρρυθμιστικό κέντρο».

Είναι γεγονός πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς άνοιγε την πόρτα της Συγγρού στα πνευματικά παιδιά του Καρατζαφέρη, Βορίδη και Γεωργιάδη, έστελνε το μήνυμα της απόφασης για συρρίκνωση της ΝΔ.

Αυτό βέβαια δεν ήταν κάτι έξω από τις φυσικές ορμές του Σαμαρά, απλά ήταν η παραδοχή πως η ΝΔ ήταν το τσιφλίκι των Λαζαρίδη, Μπούρα, Σταμάτη και άλλων γραφικών συντρόφων της Πολιτικής Άνοιξης, που ήθελαν το νέο τους μαγαζί να είναι μικρό και στα ακροδεξιά στιβαρό.

Όλη αυτή η παράλογη θεωρία (των άκρων) και η μετάλλαξη της ΝΔ σε ακροδεξιό μόρφωμα των ολίγων, έφερε το κόμμα της Συγγρού στα χαμηλότερα ποσοστά του 15% αλλά και στη συντριπτική ήττα του δημοψηφίσματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επανατοποθετεί τη ΝΔ στο φυσικό της χώρο. Εκεί που τελευταία την είχε προσδιορίσει (και) ο Κώστας Καραμανλής και είχε κερδίσει συντριπτικά το 2004.
Από τον ίδιο χώρο άντλησε δύναμη και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Από τον μεσαίο χώρο.

Αυτό επιδιώκει ο «Βαγγέλας» της ΝΔ. Να φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον «ίσιο» κεντρώο χώρο. Αυτόν των συναινέσεων. Που αποδεικνύεται στην πράξη από τη στάση της ΝΔ στη Βουλή και όχι στα λόγια, όπως του ανεκδιήγητου Σαμαρά που μιλούσε για εθνική συνεννόηση και δεν παρέδωσε ποτέ τα κλειδιά του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ δεν έχασε μόνο γιατί ο Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς. Έχασε και γιατί γραφικοί τηλεοπτικοί πολιτικάντηδες τύπου Βορίδη, Γεωργιάδη, Ασημακοπούλου, διεκδίκησαν να εκφράσουν μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με κραυγές και απειλές.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr