Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορώ να αποκαλώ Θεσμούς την τρόικα Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Μέσα στην άγρια νύχτα η ψηφοφορία

Κωνσταντοπούλου: Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε ξανά για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης της Αριστέρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπορεί να καλλωπίσει τον εκβιασμό.
 Ως συνήθως κάνει σε τέτοιες συζητήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μιλήσει στο τέλος της διαδικασίας λίγο πριν τις 03:30 έτσι ώστε πιθανώς να απαντήσει και στις αιχμές τόσο του πρωθυπουργού όσο και των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε για εκτροπή και εκβιασμό από την πλευρά των δανειστών, ενώ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε λόγο για όπλο εκβιασμού.
Δήλωσε πως δεν θα ξαναποκαλέσει την τρόικα Θεσμούς γιατί έχουν αντιθεσμική στάση. Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του και την πρόθεσή του. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν προτείνει τα συγκεκριμένα μέτρα και ούτε πρόκειται για συμφωνία, αλλά για αποτέλεσμα εκβιασμού. Κατηγόρησε τους δανειστές πως ήξεραν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τους χαρακτήρισε κακόπιστους που δεν ηθελαν να διασώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά τις ιδιωτικές τράπεζες.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ή να συγκαλύψει τον εκβιασμό που συντελείται υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για μία ακόμη φορά για πραξικόπημα που μετακυλίεται στη Βουλή, αναφορικά με τις δέσμες των προαπαιτούμενων μέτρων που έχει κληθεί να επικυρώσει.

«Οι λέξεις εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται. Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζουν την κυβέρνηση, θέλοντας να απελπίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με την απειλή της άτακτης και βίαιης χρεοκοπίας, με την ΕΚΤ να χρησιμοποιείται ως εργαλείο εκβιασμού. «Το να ακυρώνεται η νομοθετική λειτουργία από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών αποτελεί μη ανεκτό γεγονός. Ας μου επιτρέψετε να αποκαλώ τρόικα από εδώ και πέρα τους θεσμούς, γιατί έχουν αντιθεσμική, εξωθεσμική και παραθεσμική συμπεριφορά.

» Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του πρωθυπουργού, αλλά να μην ξεχνάμε την πρόθεση των δανειστών να μας εξευτελίσουν, να μας ακυρώσουν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα μας ενάντια σε αυτούς που θέλουν την άλωσή μας. Να μην αποκαλούμε συμφωνία γιατί συμφωνία συνάπτεται με ελεύθερη τη βούληση και όχι με εκβιασμό.

» Όταν ο ένας από τους δύο εκβιάζεται, αυτό δεν αποτελεί συμφωνία. Δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος, καθώς η διατύπωση αυτή αποτελεί απατηλή μεθόδευση του ΔΝΤ. Ας μην μιλούμε για εισήγηση των μέτρων, γιατί εμείς δεν τα προτείνουμε. Είναι εκβιασμός.

» Συνδιαλεγόμαστε με κακόπιστους που γνωρίζουν πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, που θέλησαν να σώσουν τις τράπεζες και όχι την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.