Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Παραδέχθηκε ο Τσακαλώτος πως η κυβέρνηση βιάστηκε . Οι θεσμοί μας είπαν να μην φέρουμε νόμο για αγρότες και πρόωρες συντάξεις



Τσακαλωτος: Μην επενδύετε στο διαχωρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσετε
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκινώντας την ομιλία με δριμεία επίθεση στην Αντιπολίτευση και προσωπικά στον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ, που προηγουμένως είχε πάρει τον λόγο. : Ο κ. Λοβέρδος κρέμασε τις οροθετικές στα μανταλάκια του Διαδικτύου και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Μην κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση της Αριστεράς περί υπουργών που πιστεύουν ή όχι σε ό,τι ψηφίζουν, Μην κουνάτε το χέρι σας αυτά λέγατε και εσείς Οι θεσμοί είπαν να μη φέρουμε τις πρόωρες συντάξεις σε αυτή τη φάση Μη βασίζεστε στον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα διαψευστείτε Δεν βλέπω γιατί κάποιος συνάδελφος θα πρέπει να καταψηφίσει αυτή την οδηγία. Οι καταθέτες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον τους


Ο υπουργός καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για πλειστηριασμούς α' κατοικίας αλλά και νέο πακέτο προαπαιτούμενων με πρόωρες συντάξεις και φορολογία αγροτών.
Δεν υπάρχει κακή και καλή φάση διαπραγμάτευσης, είπε, προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση «μην επενδύετε στο διαχωρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσετε».



«Έρευνα που έκανε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουδείς υπουργός της τότε κυβέρνησης είχε δώσει παρόμοια εντολή», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη  δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών την περίοδο που ήταν υπουργός.
«Την εντολή δημοσίευσης των φωτογραφιών την είχε δώσει η Εισαγγελία των Αθηνών», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:
«Ή ο κύριος υπουργός δεν έχει ενημέρωση, πάσχει χωρίς να έχει δικαιολογία από έλλειψη ενημέρωσης, ή προσπαθεί με ψευτοθέματα να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν του επιτρέπω να χρησιμοποιεί το όνομά μου για τέτοιους μικροπολιτικούς λόγους».


Για διασφάλιση των στοιχειωδών συνθηκών ανάπτυξης έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τοποθέτησή του συζήτηση της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.
Αναφορικά με τις εκτεταμένες μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε ότι μέσα στις ρυθμίσεις του υπάρχουν κάποιες που φαίνονται στον ίδιο αλλά και στον νομικό κόσμο της χώρας, προβληματικές, ωστόσο δεν μπορούν να καθορίσουν μία αρνητική στάση επί του συνόλου του νέου κειμένου.
«Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, δηλώνοντας παράλληλα πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. «Βρίσκομαι αντιμέτωπος με δύο προβλήματα και πρέπει να διαλέξω αυτή που δεν είναι χειρότερη», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τις στοιχειώδεις συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε σε μία ανάπτυξη.
«Έχουμε χρόνο, καθώς η εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. Έχουμε περιθώριο διαπραγμάτευσης», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.


Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Φάμελλος: 
Η πρότασή μας και το αίτημά μας στον ESM δεν θα πρέπει να συγχέετε από τις θέσεις των άλλων κομμάτων. Δεν σας απαλλάσσει από 40 χρόνια διακυβέρνησης και δικομματισμού. Το εθνικό νόμισμα δεν ήταν ποτέ επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.Καταφέραμε να ξαναβάλουμε στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους, στόχος μας να ξαναρχίσει να λειτουργεί η οικονομία. Θέλουμε να τελειώνουμε με τις συμφωνίες και διαπραγματεύσεις γιατί έχουμε μεράκι να δουλέψουμε.

Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ΝίκοςΔένδιας: 
Να αντιμετωπίσουμε την θεσμική εκτροπή που συνιστά η επιστολή που έστειλε η κ. Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Τέτοιες καταγγελίες δεν μπορούν να περάσουν χωρίς θεσμική απάντηση