Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ευθεία απειλη Τσίπρα σε Κωνσταντοπούλου:Προκαλείς «θεσμική δυσαρμονία». Σταμάτα να διαφοροποιείσαι αλλιώς...

Τσίπρας σε Κωνσταντοπούλου: Προκαλείς «θεσμική δυσαρμονία»Με ένα ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκσε στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός στέλνει σαφή προειδοποίηση στην Πρόεδρο της Βουλής ότι αν συνεχίσει την ίδια τακτική της διαφοροποίησης θα τον αναγκάσει να λάβει άλλα μέτρα.

Μετά την συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κα Κωνσταντοπούλου το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

"Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας".

Με πιο απλά λόγια, ο πρωθυπουργός καλεί την Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει να διαφοροποιείται γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Η κα Κωνσταντοπούλου πάντως βγαινοντας από το ραντεβού φάνηκε να είναι σε άλλη διάθεση....

«Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλα και την συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι πολύ θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται», είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είχαν «μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και από πλευράς θεσμικών εκπροσωπήσεων, σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάμτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας, η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εξέθεσε στον πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψή της «αποτελούν βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση ιδίως με την άμυνα της χώρας ως προς την δαμόκλειο σπάθη του χρέους». Υπογράμμισε με «απερίφραστο τρόπο» ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού,της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ακόμη ότι «σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις, έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, με αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις, να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».