Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στοιχεία Wikileaks Ο Ολάντ από Μάιο 2012 είχε συγκαλέσει μυστικά το Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση συνεπειών ενός Grexit

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2012/20/94989-2.jpg
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, από τον Μάιο του 2012, είχε συγκαλέσει κρυφά το Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση των πιθανών συνεπειών ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία του ιστότοπου Wikileaks που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται σε κατασκοπεία των προέδρων της Γαλλίας από το 2006 μέχρι το 2012, από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ολάντ ήθελε να κρατήσει τη σύνοδο του Υπουργικού του μυστική, ανησυχώντας πως αν διαρρεύσει ότι το Παρίσι σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κρίση θα γινόταν ακόμα πιο βαθειά.
Με βάση τα έγγραφα πάντως, η Γαλλία ήθελε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, σεβόμενη όμως τους δανειακούς όρους και προχωρώντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα έγγραφα του Wikileaks, τα οποία επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Media Part και η γαλλική εφημερίδα "Libération", η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, εκτός από τον Φρανσουά Ολάντ κατασκόπευε επίσης τους Ζακ Σιράκ και Νικολά Σαρκοζί.
Τα έγγραφα, με τη διαβάθμιση "Άκρως Απόρρητον", συμπεριλαμβάνουν 5 εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, βασισμένες στις "υποκλοπές των επικοινωνιών" των 3 προέδρων της Γαλλίας.

Πηγή: ΡΙΚ