Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Νεκρός ο συνθέτης του «Τιτανικού», σε αεροπορικό δυστύχημα (βίντεο)


james_horner660Ο συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, βραβευμένος με Οσκαρ για το κομμάτι "My Heart Will Go On" στην ταινία Τιτανικός, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του διθέσιου μονοκινητήριου αεροπλάνου του κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα στη νότια Καλιφόρνια.
"Χάσαμε έναν θαυμάσιο άνθρωπο με μία τεράστια καρδιά και ένα απίστευτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε...", έγραψε στο Facebook η βοηθός του Σίλβια Πατρίσια. Ο Τζέιμς Χόρνερ γεννήθηκε στο Λος Αντζελες το 1953 και σπούδασε στο Royal College of Music στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο University of Southern California. Επειτα από καριέρα ... άρχισε, στο τέλος της δεκαετίας του `70, τη συνεργασία του με το Χόλιγουντ με την ταινία "The Lady in Red", ενώ πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Ταινία "Aliens".
Ακολούθησαν έξι ακόμη υποψηφιότητες για Οσκαρ για ταινίες όπως οι Braveheart, Apollo 13, Field Of Dreams . Εγραψε επίσης μουσική για τις ταινίες Willow, Honey I Shrunk the Kids και Star Trek II.Το 2010 συνεργάσθηκε και πάλι με τον Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Avatar.
"Ο λαμπρός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, φίλος μου και συνεργάτης σε 7 ταινίες βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τους δικούς του", έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.