Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Όταν έβαλε τα τρίποντα νίκησε εύκολα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 76-70

Όταν έβαλε τα τρίποντα νίκησε εύκολαΟ Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε! Πήρε τη νίκη που ήθελε εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έχει το πλεονέκτημα της έδρας και το βράδυ της Κυριακής έκανε το 1-0 στους τελικούς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νικώντας τον ΠΑΟ με 76-70!
Σε ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν θα μπορούσαν να το είχαν τελειώσει με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά είχαν αρκετά κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους, τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟ να διεκδικήσει κάτι στο ματς. Αν όμως αυτά τα διορθώσει η ομάδα του Πειραιά και εμφανιστεί καλύτερη μέσα στο ΟΑΚΑ, τότε μπορεί να κάνει το «διπλό» την Τέταρτη και μετά την Κυριακή ξανά στο ΣΕΦ να διεκδικήσει την... σκούπα και το 3-0!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός φάνηκε ξεκάθαρα ότι μπήκε στο παρκέ αγχωμένος. Αυτό βγήκε στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και ο ΠΑΟ από ένα σημείο και μετά άρχισε να το εκμεταλλεύεται. Έβαλαν οι «πράσινοι» κάποια τρίποντα συνεχόμενα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Πειραιά είχε μόνο άστοχα σουτ τριών πόντων.
Ο μόνος που μπόρεσε να μπει αμέσως στο κλίμα του αγώνα ήταν ο Ντάνστον. Ο Αμερικανός όμως κάποια στιγμή κουράστηκε και εκεί έγινε το... κακό! Μπήκε ο Χάντερ και μέσα σε ένα λεπτό είχε δύο φάουλ! Οπότε η ποιοτική αλλαγή του Ντάνστον ουσιαστικά... τελείωσε για το πρώτο ημίχρονο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παρκέ και κατάφερε να προηγηθεί με 8-3. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Χάθηκε όλη η συγκέντρωση των «ερυθρόλευκων» που έδειχναν ότι είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και ο ΠΑΟ το εκμεταλλεύτηκε. Το 8-3 υπέρ του Θρύλου έγινε 8-15 υπέρ των «πρασίνων», με το δεκάλεπτο να τελειώνει 17-10 υπέρ του ΠΑΟ.
ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΣΕΡΙ 18-0!
Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο ΠΑΟ μπήκε επίσης δυνατά με εύστοχα τρίποντα, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε 0/10! Με συνέπεια οι «πράσινοι» να πάρουν στο ματς διαφορά μέχρι και 10 πόντων, με σκορ 13-23!
Φαίνεται όμως πως οι... φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν τόπο. Και ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο μπάσκετ και με ένα σερί 18-0 γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και μάλιστα πήρε και το προβάδισμα με έναν απίστευτο Ντάνστον κάτω από τις δύο ρακέτες! Και η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ να αλλάζει τη ροή του αγώνα!
Και πάλι όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κενά... διαστήματα στο δεκάλεπτο και ο ΠΑΟ, τελείωσε το ημίχρονο με το υπέρ του σκορ 34-33.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φαίνεται πως άφησε πίσω του το τραγικό ποσοστό των 0/13 τριπόντων! Και λέμε άφησε πίσω του, διότι επιτέλους μπήκαν! Την αρχή έκανε ο Μάντζαρης και μετά άλλα δύο τρίποντα σημείωσε ο Πρίντεζης.
Οπότε εκεί φάνηκε ξεκάθαρα ότι η... μηχανή του Ολυμπιακού άρχισε να παίρνει μπροστά! Και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 12 πόντων με σκορ 51-39. Για μία ακόμη φορά όμως οι Πειραιώτες είχαν κενό διάστημα και έτσι δέχτηκαν ένα σερί, το οποίο έφερε το 55-50 με τη λήξη της περιόδου, υπέρ του Ολυμπιακού.
Ο Χάντερ φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει χθες τον Ολυμπιακό και έτσι ο Ντάνστον πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής επάνω του. Αλλά ο Αμερικανός του Θρύλου όχι μόνο άντε, αλλά ήταν και ο κορυφαίος του παρκέ!
Με τον Ντάνστον να τελειώνει το ματς με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 5 μάλιστα να είναι επιθετικά! Οπότε με έναν τέτοιον Ντάνστον ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το ματς να του ξεφύγει.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν καθόλου τον έλεγχο του ματς, με τον Σλούκα να συνεχίζει την πολύ καλή του εμφάνιση, ενώ σημαντικές βοήθειες συνέχισε να δίνει και ο Λοτζέσκι, σε επίθεση και άμυνα.
Το τελικό 76-70, μπορεί να χαρακτηριστεί και... μικρό βάση της εμφάνισης των δύο ομάδων, αφού ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά ανώτερος του ΠΑΟ. Αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να εμφανιστούν καλύτεροι στη συνέχεια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου, όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται...
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-34, 55-50, 76-70
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 2, Ντάνστον 13 (12 ριμπάουντ), Σπανούλης 7, Ντάρντεν 4, Σλούκας 16 (1), Λαφαγέτ, Λοτζέσκι 13 (2), Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 5 (1).
ΠΑΟ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Σλότερ, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 15 (2), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 23, Διαμαντίδης 7 (1), Μπλουμς 6 (2), Κούπερ 2, Μόργκαν.