Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΧΤΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"



http://www.eleftheria.gr/viewimg.asp?pth=images/articles&img=%7B4826F84E-7845-4366-817B-8B4A3AFEEFF9%7D_KELLAS-XRHSTOS.jpg&w=577&wm=0Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τα όσα δήλωσε χτες ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Αυγή», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι για τις παρατηρούμενες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία ευθύνεται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε διαλυμένη.
Ανέφερε επίσης ότι η ΕΠΥ δεν πραγματοποίησε διαγωνισμούς στο παρελθόν και ότι η αντικατάστασή της, αλλά και η προετοιμασία των διαγωνισμών, δεν είναι μια απλή διαδικασία…


Σκόπιμα και για μικροκομματικά οφέλη, ο Υπουργός Υγείας αποκρύπτει την αλήθεια, για να κρύψει κάτω από το χαλί τις προσωπικές του ευθύνες για την πρωτοφανή διάλυση των υπηρεσιών.

Απλώς σημειώνουμε ότι, κατά το χρονικό διάστημα της προηγούμενης διακυβέρνησης και εκτός των διαγωνισμών που ήδη ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται, με σημαντικά αποτελέσματα στον εξορθολογισμό των δαπανών, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας σχεδίασε και προκήρυξε:
·           Πέντε ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς – συμφωνίες πλαίσιο, για ιατροτεχνολογικά προϊόντα (βηματοδότες, στεντς, καρδιακές βαλβίδες, ενδοφακούς, αρθροπλαστικές επεμβάσεις) και
·           Τέσσερις ηλεκτρονικούς ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς – συμφωνίες πλαίσιο, για 108 δραστικές ουσίες φαρμάκων.
Οι παραπάνω εννέα διαγωνισμοί ήταν συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 190 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα, στο τέλος της προηγούμενης διακυβέρνησης, βρισκόταν στην τελική φάση η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την προκήρυξη άλλων 8 κεντρικών διαγωνισμών (υλικά σπονδυλοδεσίας, ορθοπεδικά και λαπαροσκοπικά υλικά, βελόνες και φίλτρα τεχνητού νεφρού, χειρουργικά ράμματα, ο ορολογικός έλεγχος του αίματος και αντιδραστήρια) ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 230 εκατ. Ευρώ.

Συνεπώς, τα όσα υποστηρίζει ο κύριος Υπουργός αποτελούν μνημείο ψεύδους και παραπληροφόρησης, αλλά και ομολογία ανικανότητας στην άσκηση διοίκησης από τη σημερινή ηγεσία.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν η επιχορήγηση που έλαβαν τα δημόσια νοσοκομεία το πρώτο τετράμηνο του 2015 ανήλθε σε 43 εκατ. Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014 ήταν 629 εκατ. Ευρώ.