Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επανεξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ο κ. Γιώργος Μπουλούκος

http://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/f24deffb146567c29b061e18306aa445_XL.jpg?t=1427557298
Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέκτησε τελικά Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, με την επανεκλογή του δικηγόρου Γιώργου Μπουλούκου, κατά την  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Μαΐου.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μακρά συζήτηση και ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο, και τελικά ο κ. Μπουλούκος έλαβε συνολικά 34 ψήφους, που προέρχονται από την παράταξη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τις παρατάξεις της «Ελληνικής Αυγής» και της «Πελοπόννησος Οικολογική», ενώ δώδεκα σύμβουλοι απείχαν από την ψηφοφορία.|
Από τον Οκτώβριο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθεί να εκλέξει Συμπαραστάτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε καταστεί ακόμη εφικτό.  Ένταση και αντιδράσεις έχουν σημειωθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις όπως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με την υποψηφιότητα του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γεώργιου Αρ. Μπουλούκου.
Υπογραμμίζεται πως ο κ. Μπουλούκος αυτή την φορά ήταν μοναδικός υποψήφιος, αφού ο έτερος υποψήφιος για την θέση αυτή κατά τις τρεις προηγούμενες συζητήσεις και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, αποχώρησε μετά το τέλος της προηγούμενης διαδικασίας.
Απευθυνόμενος στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπουλούκος ανέφερε: «Θέλω να οικοδομήσουμε αυτή τη δομή της Περιφέρειας. Είναι μια καλή ευκαιρία, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε δομές που είναι απαραίτητες. Ζητώ την ανταπόκρισή σας, υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα από τη δράση μου»