Τρίτη 12 Μαΐου 2015

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ E CLIC ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή  διαγωνισμό E-CLIC, που διεξήχθη στην πόλη Τάρτου της Εσθονίας, με την εργασία «Ονειρεύομαι μια πόλη πιο φωτεινή, πιο οικεία». Ένα χρόνο πριν, το τμήμα Β3 συζητώντας με την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Μάλλιου Μαρία, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό E-CLIC, με θέμα αλλάζω το αστικό τοπίο. Με πολλές ιδέες, διάθεση και κέφι ξεκίνησαν οι δραστηριότητες  της ομάδας: αναβίωση της υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, ποδηλατοπορεία, φύτεμα των παρτεριών του σχολείου, «ένα βιβλίο ταξιδεύει την πόλη», καθάρισμα της παραλίας Καλάμια και ζωγραφική στους τοίχους του σχολείου είναι μερικές από τις δράσεις της ακούραστης και ευφάνταστης αυτής ομάδας.
 Τον Οκτώβριο του 2014, η ομάδα πήγε στην Αθήνα συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό E-CLIC και πήρε την 1η θέση μεταξύ πολλών άλλων συμμετοχών, καθώς και τρία εισιτήρια για την Εσθονία, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό. Έτσι, η χαρά της νίκης μετατράπηκε σε θλίψη, γιατί το ομαδικό πνεύμα που είχε δημιουργηθεί, δεν επέτρεπε  ακόμη και τη σκέψη της επιλογής δύο μόνο μαθητών για την εκπροσώπηση του σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι θα έπρεπε να μείνουν πίσω. Το γεγονός αυτό τους πείσμωσε ακόμη πιο πολύ και αποφάσισαν να δουλέψουν όλοι μαζί, προκειμένου να καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνταν για να ταξιδέψουν όλοι. Πούλησαν ημερολόγια, έκαναν λαχειοφόρο αγορά και παζάρι με δικές τους κατασκευές και είπαν τα κάλαντα. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, και ο κ. Λαρσινός, συγκινημένοι από την προσπάθεια των μαθητών, τους δώρισαν ένα σημαντικό ποσό ανοίγοντάς τους τα φτερά για το ταξίδι. Χωρίς τις δωρεές τους το ταξίδι αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και ο Δήμος Κορινθίων  ήταν σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, και τους ευχαριστούμε πολύ.
Το ταξίδι τους στην Εσθονία πραγματοποιήθηκε και τελείωσε με τα καλύτερα αποτελέσματα. Κατέλαβαν την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη και με τη διάκριση αυτή απέδειξαν τη ρήση του Coelho «Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Η Διευθύντρια  κ. Κουντούρη Κορνηλία και ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, συγχαίρουμε την καθηγήτρια κ. Μάλλιου και τους μαθητές της ομάδας E-CLIC και τους ευχόμαστε να διατηρήσουν το κέφι και τη δημιουγικότητά τους και πάντα να πετυχαίνουν τους στόχους τους. 

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ