Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έξι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Διυλιστήρια Ασπροπύργου - Φωτιά
Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την φωτιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, σύμφωνα με αανκοίνωση των ΕΛΠΕ
Όπως έγινε γνωστό και οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως σε κοντινά νοσοκομεία, καθώς έχουν υποστεί εγκαύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις  του διευθυντή επικοινωνίας των ΕΛΠΕ, Άγγελου Στράνη, ο ένας είναι βαρύτερα από τους υπόλοιπους τέσσερις.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στις 8.20 στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, έχει πλέον σβηστεί, ενώ όπως έγινε γνωστό ξέσπασε κατά τη διαδικασία εργασιών συντήρησης.
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».