Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Διαδικασία εγγραφής-επιλογής μαθητών για την α΄ταξη Μουσικού Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2015-16

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007. Από το σχολικό έτος 2010 - 2011 λειτουργεί και η πρώτη λυκειακή τάξη και σήμερα λειτουργούν όλες οι λυκειακές τάξεις. Από το σχολικό έτος 2012-13 αποφοίτησαν οι πρώτοι απόφοιτοι.
Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι «η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης» (ιδρυτικός νόμος 3345/2.9.1988 άρθρο 1).  
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται στους μαθητές του Νομού Κορινθίας.Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο έπειτα από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις. Διδάσκονται παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής παιδείας. Γι’ αυτόν το λόγο, το σχολικό ωράριο επεκτείνεται στις 9 διδακτικές ώρες για δυο ημέρες και στις 8 για τις υπόλοιπες τρεις.
Παρέχεται επίσης στους μαθητές δωρεάν μετακίνηση και σίτιση, λόγω εκτεταμένου ωραρίου (έναρξη: 08:20 – λήξη:15:10)  
Στην Ἀ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, πέραν από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται στα υπόλοιπα Γυμνάσια, διδάσκονται τα εξής εξειδικευμένα μαθήματα:Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο, Κριτική Μουσική Ακρόαση, Θεωρία και Πράξη της Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ατομικό Όργανο Επιλογής, Πιάνο (ως υποχρεωτικό όργανο), Ταμπουράς (ως υποχρεωτικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς), Χορωδία και Μουσικά Σύνολα. 
Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κλπ.
 Οι γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο εν λόγω σχολείο, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στη Δ/νση του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου έως και 31 Μαΐου 2015.

http://gym-mous-korinth.kor.sch.gr/