Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Bασίλης Νανόπουλος : Δύο δήμοι δεν πήραν γαλάζια σημαία. Ο δήμος Νεμέας που δεν έχει θάλασσα και ο δήμος Κορινθίων που τα έκανε θάλασσα.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αντιπαρατίθεται θεσμικά και για το καλό του τόπου

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού και μέλη του ΔΣ του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων, κ. Χρήστο Κορδώση και κ. Γιάννη Καρασάββα, ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα που προήλθαν από την προσφιλή μέθοδο του κ. Πνευματικού να παραπληροφορεί και να μην τοποθετείται ποτέ επί της ουσίας των γεγονότων.

Ο Β.Νανόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της παραχώρησης του γηπέδου στην Παναχαϊκή και παρουσίασε το δεύτερο συμφωνητικό που προέκυψε μετά από την παρέμβαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και το οποίο περιγράφει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις χρήσης, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα του Δήμου. Το πρώτο συμφωνητικό ήταν ουσιαστικά μια παραχώρηση άνευ όρων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νανόπουλος, οι πολίτες έγιναν μάρτυρες του να λειτουργεί ο κ. Πνευματικός ως εντολοδόχος και να κάνει ανακοινώσεις κατόπιν εξουσιοδότησης ιδιώτη.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε θετική συνεργασία του Δήμου Κορινθίων, αρκεί αυτή να προβλέπεται θεσμικά, να στέκει νομικά, να μην προσβάλει τους δημότες και κυρίως να διαφυλάττει τα συμφέροντα του Δήμου.



 
Επίσης, ο κ. Νανόπουλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γαλάζιων σημαιών. Όπως υπογράμμισε, δύο δήμοι στην Κορινθία δεν πήραν καμία γαλάζια σημαία. Ο δήμος Νεμέας που δεν έχει θάλασσα και ο Δήμος Κορινθίων που τα έκανε θάλασσα.