Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Άμεση λήψη κοινών δράσεων από πλευράς ΕΕ για το μεταναστευτικό ζητούν ευρωβουλευτές του S&D

"Ευρωβουλευτές του S&D απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την τραγωδία στην Μεσόγειο ζητώντας άμεση λήψη κοινών δράσεων από πλευράς ΕΕ!

-Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με συναδέλφους της από τη Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, (S&D) πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε κοινή δράση και εγρήγορση τους ηγέτες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών για το Μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του. Φυσικά συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι Ευρωβουλευτές, στηρίζοντας την Patrizia Toia, Ιταλίδα ευρωβουλευτή, αρμόδια στην Επιτροπή Μετανάστευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους Ευρωβουλευτές των μεσογειακών χωρών αλλά τελικά δεκάδες συνάδελφοί τους στήριξαν αυτή τη προσπάθεια αφύπνισης των ηγετών και των αρμοδίων παραγόντων όλων των κρατών-μελών της Ένωσης. Το θέμα άλλωστε συζητείται σε βάθος σε αυτή την Ολομέλεια του Στρασβούργου όπου και αναμένεται να παρουσιαστούν και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα"